Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 20 februari 2009

Hur aka detta sluta?

Av Bengt - 20 februari 2009 23:18


Bild: Kröken så som den syns från stugan!


 

SMEDJAN HAR INTE FUNGERAT I KVÄLL! Orkar inte göra kommentarer efter detta!


Berättelsens början, Klicka här!

  
  

Ner kommer man ju alltid på något sett!

  

Den branten skulle jag ju slå ihjäl mig om jag gav mig ut för, Vad hade de fått mig till, önskade de livet av mig. Inte hade de talat om att det var så brant där uppe som man inte kunde se nerifrån Jag låg fortfarand kvar på marken efter kommit en bit från liften och såg dem som åkte ut för stupet

 

Där kastade sig den ene efter den andre sig ner. Så pekade pojken på en stolpe med pilar som hade prickar av olika färger blått, grönt, rött och svart. Vi ska inte åka ner här i dag sa han, Vi ska ta den gröna backen. En lång backe som gick så gott som runt slingrande hela berget.

 Alltså slapp jag ta mig ner för den branten jag så hade fasat för och så fick jag hjälp upp. Varefter vi tog oss en bit bort från detta stup och kom fram till en svag nerför lutning.

Så börjad vi glida ner sakta för en nästan rak och bred bana. Men snart lutade de lite mer och farten ökade. Det blev inte åkt många meter förrän jag på rumpan åkte in i sidans snövall.

Försökte resa mig men först måste jag ju vända mig åt rätt håll. Det blev ännu mer lutning på backen När jag då lyckats vända mig så for jag bara i väg rakt över på rumpan i en ny snövall. Fick hjälp upp och förmaning om att jag måste svänga och kryssa ner för backen.

Svänga, jo vist de lärde mig ju att jag då skulle lätta på dalskidan, alltså den som var nederst i backen. Men det var inte något som funkade alls för mig. Jag fortsatte att åka in i divorna vid sidan. Ena sidan och så  andra sidan. Ibland stående men oftast  på rumpan.

Att stanna i backen hur skulle det gå till? Det kvittar jag stannade ju ändå hela tiden när jag for in i snödrivorna. Till sist var jag nere. Tro då hade jag väl fått nock av det här med slalom?

Icke sa nicke, det var så förbaskat roligt så jag åkte upp igen. De dumma onödiga stavarna som bara var i vägen lämnade jag in. Sen fortsatte jag att ramla ner för backen tills jag faktiskt kunde åka ner med att svänga och till och med utan att ramla.

Lärde mig också att stanna i backen. Kom så småningom på att det var bra att ha stavar också.

När jag så skulle ta mig upp med släplift så vem låg strax i backen en bit upp om inte jag.

Fortfarande tycker jag inte riktigt om släpliftarna tycker de är lite hala under rumpan. Det känns som man håller på att glida av.

Jag blev faktiskt rätt bra på slalom om jag får säg så och det blev till sist också de svarta och riktigt farliga  nerfarterna för mig. Har varit tillsammans med ungdomar som ville vara tillsammans med mig och gjorde hopp och puckelåkning. Dock har jag aldrig klarat av att åka ofpist! Kan inte lyfta upp framändan på skidorna som man måste!

I dag är jag väldigt glad för att de fått upp mig i slalombacken. Det har givit mycket roligt och många underbara fjällsemestrar!

Och här slutar mina fjällsemestrar!

  

Så underbart och mysigt jag haft det de gånger jag varit i fjällen önskar jag ni har det i helgen! Kram!

 

 
ANNONS
 
Alle

Alle

21 februari 2009 01:17

Alla barn i början...ja sa ju att du skulle klara det galant!!!
Så är smiden om skidresor slut nu?
Eller kommer det lite mer ?
Jag hoppas du får en trevlig,avkopplande helg...kram

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

21 februari 2009 17:10

Vilket underbart slut på din fjällvistelse, kanske skulle det finnas hopp för mig också med lite backar, näää backar nog mina tankar hehe. Det ser så härligt ut när dom far ner för sluttningarna, kanske skulle det vara ett jobb för mig som tidtagare från start till mål ? då skulle jag slippa göra bort mig med skidåkningen.
Ha en toppenfin helg / Kram

http://bernamis.bloggagratis.se

 
kurrelina

kurrelina

22 februari 2009 09:55

Härligt att du kom igång med slalom, visst är det superhärligt att susa ner för backen. Passade mig ganska bra också att åka liften upp och backen ner, inte speciellt ansträngande mer än på benen, jag åkte aldrig svarta backar.
ha de
kramenmjamen

http://kurrelina.bloggagratisl.se

 
Marianne

Marianne

22 februari 2009 15:12

Ibland så är även de mest ointressanta sakerna riktigt roliga när man väl har provat på dem. Skönt att du lyckades klara dig utan benbrott.
Ha det gott. kram

http://www.ekoxenskennel.se

 
Birgitta

Birgitta

23 februari 2009 08:39

Du kom ner helskinnad ;)
Visst är det härligt med slalom!

Kram

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Filifjonkan

Filifjonkan

23 februari 2009 13:01

Hej Smeden. Jaha du är i Tännäs ännu... men tur du kommit därifrån utan brutna armar och ben då. Men nu får man passa upp för man kan bryta sig här hemma med som det snöar och blåser.

http://filifjonkan-se.bloggagratis.se

 
Jenn

Jenn

23 februari 2009 17:49

heisann Bengt.Tilbake i bloggen igjen,det tok sin tid men sånn er det noen ganger.
Lo godt av din herlige beskrivelse av ditt møte med slalombakken..øving gjør mester,og du ble jo rett så bra:O))
Ha en fin kveld.
Klemmer fra meg til deg.

http://skriverier.jenn-k.com

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

3 mars 2009 07:10

Vilken fin och härrlig berättelse från fjällvärlden! Förstår precis hur du kände det i slalombacken...helikopterhämtning? Absolut, hehe. Men hyra stuga en vecka och åka på längden det drömmer jag om när snötillgången är så oberäknelig och mest obefintlig som i våra trakter.
Trist att du åkt på* nackspärr, det led jag mycket ofta av i yngre dar nu är det mest ryggen som knorrar. Trösta dig med att det går över även om det känns jobbigt nu, ska det snart vara ett minne blott;)

http://barasaras

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se