Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2015

Fortsättning på äktenskap och därefter!

Av Bengt - 13 augusti 2015 19:55


Klicka här så får du det från början!


Det blev skilsmässa och eftersom vi hade barn blev socialen inkopplad.

Kan ni tänka er vad det står i deras handlingar efter att de skällt ut mig vilken dålig människa jag var med en massa anklagelser mot mig. Jo där står bland annat så här:. Bengt Anderson har sjukliga fantasier om att kunna utbilda sig som sjuksköterska eller kurator.


På den tiden var det helt omöjligt att en man skulle kunna få vårdnaden om barn. Men det var ju frågan om umgängesrätt och vilket underhållsbidrag jag skulle bli skyldig till. Så det blev en rättegång angående det.


Vi hade ju skaffat oss var sin advokat. Vad det gällde min advokat så skaffade jag fram ett GRåTT papper och skev till min advokat följande: ” Eftersom min f.d fru med er nu har fått två advokater istället, så därför får jag härmed avsäga mig min hjälp av Er!” Någon förklaring till detta är väl fullständigt onödigt då var och en förstår hur det låg till.

Alltså förde jag min egen talan i rätten. Min f.d fru ville inte och begärde att jag inte skulle få någon umgängesrätt alls. Hade jag inte fört min talan själv istället för att anlita en advokat som skulle fört min talan så hade det blivit så som hon ville.


Nu utfall domen så att jag skulle få ha barnen två dagar i månaden. Två veckor på sommaren och en vecka till jul. Blev dömd till underhållsbidrag som jag noggrant hela tiden betalt fastän jag också under den tiden höll på att utbildade mig på folkhögskola och sen till leg. sjuksköterska.


Efter att nin f.d fru begärt skilsmässa visade hon i allt ett oerhört hat mot mig. Men det var en som sa till mig att det hatet var ett kärlekshat. Ja inte vet jag?


Det största minne jag har efter skilsmässan av mitt utnyttjande å umgängesrätten.  Det var när jag första gången utnyttjade den.

Jag var då hemma hos mina föräldrar. Pojken var helt tyst och bara tittar, ja stirrar på mig. Så jag undrar varför och vad det var för fel.

Rätt som det var så kom det från honom:” Far!” Jagfrågar ” ja vad är det” Så kom det från honom igen. ”Far och så ett långt uppehåll. Far du är ju inte stygg!”


Min f.d fru ville ju inte att jag skulle kunna utnyttja min umgängesrätt och lyckade väldigt bra på alla olika sätt hindra mig från att kunna utnyttja den. Det blev inte mycket umgänge med mina barn.

Först när de blev vuxna blev det en bra kontakt med min dotter. Pojken blev det sämre med.

Det var många tårar som föll på min kind under den tiden i förtvivlan att inte kunna få umgås med mina barn. Hade det  varit möjligt att spara tårarna så kunde det ju blivit en badpool till barnbarnen.


Jag kan i detta sammanhang inte låta bli att tänka på hur jag med andra förhållanden i mitt liv kunnat umgås och firat jul m.m ihop med deras före detta.


Hur gick det då med min före detta fru och mor till mina barn?


Jo hon gifte sig med en som var glad i alkoholen och en riktig knöl till karl! Men hon tyckte väl det var bättre än en som var för ung och inte mogen tillräckligt men som så småningom ändå mognade! 


Nu blir det helg igen och solen ska skina på er som är er väl unnat!

 
ANNONS
 
Ruth

Ruth

14 augusti 2015 23:14

Du har haft ett turbulent liv, men du valde det själv. Tyvärr så kommer barnen i mellan när inte föräldrarna är överens och vänner efter en brytning. Synd att du inte fick någon bra relation med barnen efter detta, men livet går vidare. Du har fått tillbaka din dotter men synd att sonen fortfarande är frånvarande, inte alltid som åren läker alla sår och bitterheter. Du berättar väldigt öppet och det är starkt gjort. Det är många likvärdiga öden och historier bland många skilsmässofamiljer över allt. Jag är opartisk och kan inte döma rätt och fel, kan bara beklaga ditt och barnen öde som blev märkta för livet.
Kramar till dig.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Bengt

14 augusti 2015 23:40

Jag var ledsen över att inte kunna utnyttja umgängesrätten men någon bitterhet känner jag inte. Jag har fått uppleva så mycket kärlek och framgång plus motgångar och annat att bekymra mig över. Så såren har läkt fullständigt! Kram!


 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

15 augusti 2015 22:58

I efterhand kan man undra hur det kunde ha blivit, ifall och om. Men vi måste följa vår inre röst, hjärta och läggning.
Jag har också skilsmässa och felval i bagaget, fast fel...det är inte så säkert, man vet ju inte hur det annars hade blivit.

Livet går vidare, vi får lov att följa med även om det inte alltid är en dans på rosor.

Kramen!

http://barasaras.bloggplatsen.se

Bengt

16 augusti 2015 11:59

Det är många år vi har kommenterat hos varandra. Dinaq kommentarer på mina smiden tyder på att vi har mycket gemensammaa upplevelser. Tack för dina kommentarer!
Kram!

 
Corina

Corina

20 augusti 2015 08:41

Är ju själv ett så kallat skilsmässobarn. Har dock haft turen att mina föräldrar aldrig var ovänner vilket nog inte är så värst vanligt vad jag har förstått. Har kunnat umgås med båda mina föräldrar utan problem och är glad över detta idag då min mor inte finns med mig.
Hur vissa missunnar den andre att umgås med barnen efter en separation är bara så tragiskt ! En gång var man väl ändå vänner och överens kan jag tycka....
Nåja, det är ju inte nyttigt att grota ner sig heller...livet går trotts allt vidare ! Och alla gör vi tyvärr misstag här i livet, man kan bara hoppas att man lär sig av dom. Kram !

http://corina.bloggplatsen.se

Bengt

20 augusti 2015 12:07

I dag har det bliivt mycket på den fronten tycks jag se. Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se