Bengt-Alfreds Tankesmedja

Alla inlägg under februari 2010

Av Bengt - 5 februari 2010 23:38

Hedersmord!


Jag blir inte fri från tankarna på flickan som hedersmördades.


Jag kan inte smida om det nu.


Men Skomakare –Lisa Har tagit upp det. Gå dit! Läs även de bra kommentarerna där.

Då slipper jag smida om det!

ANNONS
Av Bengt - 5 februari 2010 17:01


Menuett!Har inte kunnat smida sen i tisdags. Ej heller kunnat komma in och kommentera hos er!

Har fortfarande problem. Kan inte kommentera i min egen blogg. Kan inte komma in själv på någon av mina kategorier. Nu är den röda texten borta om att bloggplatsen har problem etc.

Så nu hoppas jag det går att  smida som jag just nu håller på med. När det är gjort ska jag förhoppningsvis kunna komma till er och då kommentera vad jag tar del av!

Har nu gjort en you tube om herrskapsdans. Men den blev inte bra, men ni får hålla till godo med den. Det är jag om det inte syns som är främst i den bruna  rocken. Benen har blivit aå underliga och ansiktet syns knappt.

Det var ett uppträdande med fem danser varav två menuetter varav jag valt en av dem här.

 


Önskar er nu ett trivsamt och i glädje ett underbart slut på denna vecka och att måndagen börjar på allra bästa sätt. Kram!

ANNONS
Av Bengt - 2 februari 2010 19:06

  Söndagen den 24 januari i P1 ”Välviljans apartheid”.

Citat:

"En myndighet kartlägger mitt liv minut för minut, jag måste till och med ta tid på mina toalettbesök!"

Går att höra på datorn P 1 ”Lyssna igen”! Vilket jag rekommenderar!


 Så dagens smide!


Måste det till ett vulkanutbrott, tsunami eller jordbävning för att samvete och medkänsla ska vakna till liv och skapa känsla för solidaritet här i världen?

Men jag ska nu hålla mig till Sverige i stället för världspolitiken!


Var finns den vardagliga medmänskligheten, viljan att offra något för andra m.m .

Till vardags tycks i alla fall egoismen råda här i Sverige.


Dessa tankar dök upp när jag lyssnade på ”välviljans apartheid”. Samtidigt som man tänker på och hör hur sjuka (alltså SJUKA) som måste söka arbete under arbetslöshet och bland arbetsgivare som inte vill anställa dessa sjuka människor. Fattiga pensionärer som ska leva på existensminimum (6400-kr,) bostadslösa och andra som har det svårt ekonomiskt eller på annat sätt lider och inte kan känna ett riktigt människovärde.

Hur kan det vara möjligt att det ska finnas människor av sådant slag under sådana omständigheter med alla de lyxbåtar, villor och miljonlöner o.s.v som man finner här i  Sverige. Ett överflödigt lyx där de inte vet vad de ska kunna göra av med sina pengar på.


Hur är det med alla människor har samma värde enl. FN deklarationen? Inte är det så i alla fall och inte här i Sverige heller!

Hur känner de som har makten antingen genom politik eller genom ekonomisk makt. Har de någon riktig empati för sin nästa. Jo till sin svågerpolitik, men annars?

Det tvivlar jag  starkt på. För hade de det, så skulle väl aldrig något sådant här som detta smide kunna bli smitt.


Vilka krav blir ställda på de som har makten från de som brukar kallas för vanligt folk? Det är väl dags att VI unisont ställer krav för rättvisa och solidaritet. Med rättvis skatt behövs inga allmosor och skramlande tiggarbössor!


Hur finanshajarna med sina stora aktieportföljer och Moderatpartiet vill och känner har jag blivit varse för länge sen. Ville de nu verkligen att folk skulle arbeta och få arbeten skulle de lägga de pengarna som skattesänkning lånats till där det behövs folk till tusen.


Men att sossarna fallit in i samma tänkande och handlande  är ju skandal!

De fick makten en gång på grund av de orättvisor och misär som då rådde. De fick makten för det skulle byggas ett Svenskt folkhem. Orättvisorna avtog och folkhemmet började ta form.

Men mer och mer går vi nu tillbaks till ett tillstånd av som rådde under träpatroner och storbönders välde Det var de som bildade Högerpartiet och som bytte namn till Moderaterna. Ränderna sitter kvar på zebran hur man än tvättar den!

Då fanns fattighus och hjon. Då slängdes familjer ut på gatan etc. Då styrde adel, storbönder och finansgubbarna med sina höga hattar och var emot allt som kunde ge förbättringar och trygghet för den lille människan. Alltså de som blev Högern i dag Moderaterna.

När såsossarna suttit en längre tid så:

 Rätt som det var tog det slut, allt började gå bakåt och sossarna gav upp vad som många som volontärer hade vigt sina liv åt och fått offra mycket för. Bland annat min far och farfar. Det blev pampar och strebrar som kom att leda sossepartiet.


Tråkigt att vänsterpartier som kommunisterna där de har kommit till makten missbrukat den så fruktansvärt hänsynslöst och grymt som de gjort. För vad jag finner när man nu i valtider hör vad de framför är det än dock det rätta. Om sossarna hade stått fast i sina ursprungsidéer skulle Vänsterpartiet inte behövas men i dag behövs det!


I dag blev det ett rejält politiksmide och orkade ni inte ta del av allt så förstår jag. Men jag måste bara få ur mig dessa tankar så jag kan få något annat i huvudet.


Så önskar jag er en god kväll, underbar natt och en förträfflig ny dag i morgon. KRAM!

 

  


Av Bengt - 1 februari 2010 19:24


 En bit super 8 film från 1985.


Har mycket film taget med super 8 filmkamera. Från vad som då visades på en filmduk filmade jag det med en videokamera.

Så nu undrade jag hur man skulle kunna visa något i smedjan av detta.

Tog då min digitalkamera och filmade vad som syntes på TV-skärmen.

Sände in det till youtube  Den blev förstås inte så bra!

Men den duger väl till ett experiment i smedjan.

Ska leta upp film där jag uppträder som herrskapsdansare som då är filmat med videokamera och då finns på videoband och då med ljud också. Kanske blir det bättre kvallitet än super 8? Blir de då bra så kanske jag kan visa snuttar från mina resor.


Men kan ni nu gissa vem det är som syns på denna film jag här visat?

I alla fall har jag döpt filmen till ”lever på hoppet!”

som jag alltid har gjort!Hoppas helgen varit prima. Nu börjar en helt ny och jag önskar att den har det bästa i sitt sköte för er. KRAM


Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se