Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 24 februari 2010

En gång till!!

Av Bengt - 24 februari 2010 19:40

  Det blir lite om snö och trafik  i dag också.


Ska jag ta det trevliga eller mindre trevligt först?

Spar det trevliga till slutet.


Här i Stockholm går inte tågen i tunnelbanan de sträckor som där det går uppe som inte är täckt. Således från Norsborg till Liljeholmen, ca. en och en halv mil går inga tåg. I går måste polisen ingripa bland annat vid Liljeholmen då folk kom i slagsmål för att komma med de fullastade tåg som gick.

Själv skulle jag till en stadsdel som heter Örnsberg  en station före Liljeholmen. Alltså tog jag bilen dit. Motorvägen gick bra. Där jag bor är det mycket halt, men här i Örnsberg var det fruktansvärt. Måste upp och ner i branta backar och det gick bra men sen kom en lång gata. Hade det bara varit halt så hade det gått ann. Men det var flera decimeter djupa spår som inte alltid passade till min hjulbredd. Dessa spår hade kraftiga iskanter. Jag körde där i tio km hastighet. Jag kunde knappt håla mig på vägen utan bilen ville gärna fara i väg åt sitt eget håll, trotts att jag har bra dubb och vinterdäck.


Så det som är trevligt.

Hörde på radion i morse på ringprogrammet en man som skulle köra till ett vist ställe. När han körde förbi en busstation där det stod en massa folk. Mannen hade då stannat och ställt frågan om det var några som skulle dit han skulle. Det kom tio stycken som skulle dit. Tyvärr kunde

han bara ta med fyra av dem. Men det finns inte bara drullar som jag tidigare nämnt utan gentlemän med medmänsklighet! Man blir glad att höra sådant!  Tänk om vi alla människor var sådana?

Glad är jag i dag också för att vädret varit så fint med en skinande sol och man kunnat ta en härlig promenad och njuta av den vackra naturen som skimrar i vitt.

Glad också för jag lyckats fånga några bilder på några av fåglarna som jag matar.


                       

   

Synd att jag inte talade om för damen med bilproblem om min smedja. Kunde  varit roligt att kanske få en hälsning från henne där.Nu redan lilla lördag igen! Hoppas veckan hittills varit fin och jag önskar er en underbar fortsättning på den. Kram!


 
ANNONS
 
Birgitta

Birgitta

24 februari 2010 20:12

Ja, ni har verkligen besvärligt med väglaget där nere.
Här har vi extrem kyla.
Javisst finns det hjälpsamma människor också :)
Så fina fågelbilder. Önskar det blir varmare så man kan ta sig en tur med kameran...
Nu ska jag se herrstafetten!

Kram

http://birgittas.bloggplatsen.se

 
Linda

Linda

24 februari 2010 20:14

visst har det varit en vacker dag, synd bara att man suttit på möte nästan hela dagen. Hoppas du får en trevlig kväll

http://bizzab.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

24 februari 2010 20:48

Snö är hett diskuterat denna vinter, inget fel i det, vi lever alla i samma snödriva så att säga och blir påmint om det varje dag. Åter berätter du om en god gärning av en fin människa, tänk om alla hade ett sådant gott hjärta, delar ut en ros även till denna mannen. Riktig solskens berättelser som värmer.

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

24 februari 2010 21:10

Is... har ni haft töväder eller är isen framkallad på konstgjord väg? Jag tro det vore bättre att snön fick ligga så folk kunde åka skidor och spark till jobbet även i städerna;-)
Hyggligt att ta med folk i bilen men vem är ansvarig om det händer något, trist undring kanske.

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Skomakar-Lisa

Skomakar-Lisa

24 februari 2010 23:09

Vad bra att några kunde få åka med. Vänliga människor finns lite här och där. Här har variat mildväder och hoppas på mera. Jaa du, man blir allt lite bätre till mods när det drar mot vår. Hejja SVerige som tog guld.
Ha det gott !!!

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

 
Birgitta

Birgitta

24 februari 2010 23:16

Ja, vilken fantastisk stafett det blev!!!
GULD igen :-D

http://birgittas.bloggplatsen.se

 
Corina

Corina

25 februari 2010 13:48

Problemet med vattnet är i ingången av ledningen till vårt hus.Det är där det fryser trotts extra isolering. Ska åtgärdas nu i sommar.
Problemet är att den tjänst jag går på ska plockas bort och det finns ingen annan nattjänst att få.Så jag får vackert återgår till mitt dagarbete, med början den 22 Mars var senaste budet :) Vi får väl se, tydligen är inte sista ordet sagt i denna fråga :)

http://corina.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se