Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 20 januari 2010

MOLO = Brygga!

Av Bengt - 20 januari 2010 16:15

  



Att vandra i Sopot


Jag sa att jag tog tåget ibland. Det är billigt men livsfarligt. För det första måste man alltid gå upp och ner för trappor när man ska till och från perrongerna. Perrongerna är ojämna och snabbtågen som går mellan Gdansk och Gdynia har långt mellanrum mellan tåg och perrong.

Men ännu värre är det med de vanliga tågen. Då måste man dessutom klättra upp för en hög trappa för att komma upp och in på tåget. Finner att en rörelsehindrad omöjligt ska kunna ta tåget. Tyvärr glömde jag att ta fotografier på detta som svårligen kan beskrivas i ord.

Ofta blev det vandring från campingen till Sopots centrum. Sopot är en gammal kurort där du kan få härlig behandling för din lekamen. Antingen vandrade man på sandstranden eller allégången längs stranden. Då kan man också passa på att bada om man valde stranden.    Men man kunde också ta vägen    genom en vacker park. Var man trött efter centumbesöket tog man det billiga tåget tillbaka till campingen såvida man inte valde det dyra sättet att åka cykeltaxi genom parken. Sträckan är ungefär en trekvarts mil.

Så kommet man fram till Molo Det är  Europas längsta och bredaste brygga. En brygga som besöks av alla turister i Sopot. Men besöks även mycket av polackerna själva. På första bilden är det det berömda Grand hotell som syns långst in!                                          
                                            en Längst ut finns enrestaurang.  

     

Från Molo vandrar man sen en bit fylld av glass och voffelstånd mm .fram till gatan som heter Monte Casino. Det är en lång uppförsbacke som slutar vid en vacker kyrka i Sopots centrum.     På denna gata får man trängas med folk värre än på Västerlånggatan i  gamla stan en vacker sommardag. Tur är att det sitter mycket folk på serveringarna som finns längs hela gatan för skulle de också röra sig i vimlet samtidigt, ja då skulle det inte gå att komma fram alls.    Restauranger  och serveringarna finns de flesta på ena sidan gatan rad vid rad.

På andra sidan finns så tingel tangel  , försäljare, Poträttmålare. Karikatyrtecknare.    Uppträdanden av olika slag som ex. En som har en träplatta och bandspelare varmed han utför en fantastisk steppdans. Jag fick lust att dansa med honom, men jag måste behärska mig. Han skulle kanske tagit illa upp,

Ska man besöka och uppleva Sopot riktigt,  räcker inte en dag långt!

 

Fors. Följer klicka här!.


Så önskar jag er en underbar fortsättning på dagen, tillika underbar kväll, natt och morgon. Kram!


 
 
Filifjonkan

Filifjonkan

20 januari 2010 17:42

Hej Smeden. Men så eländigt det låter med de där tågen Låter som man kan falla ner mellan perrong och tåg då hur lätt som helst Bryggan var inte dålig den ser ju ut som ett dansgolv nästan. Härlig sandstrand med. Syns att du haft det bra där och din bostad hade du med dig ock det är ett härligt liv med husvagn Kram

http://filifjonkan-se.bloggplatsen.se

 
Birgitta

Birgitta

20 januari 2010 17:49

Så snyggt du har "möblerat" med dina bilder på sidan!
Mycket folk på stranden minsann! Glass och våfflor låter gott :) Att vandra i Sopot verkar både kul och intressant!

Ha det bäst!
Kram

http://birgittas.bloggplatsen.se

 
maki till Smeden

maki till Smeden

20 januari 2010 21:48

Hej!
Hänger inte med på din blogg,sorry.....
Glad att Du hälsar på mig.......
Önskar Dig en god fortsättning på dagarna...............
m a k i

http://maki.bloggagratis.se

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

20 januari 2010 22:36

Sopot verkar vara en spännande stad, kan du steppa? Det måste man vara lätt i kroppen för att klara tror jag.
Har förresten Polen någon/några nationalrätter, du levde väl inte enbart på hamburgare?:-))

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Smeden

Smeden

20 januari 2010 23:15

Svar till Skogsfrun:
Jag har ju dansat det mesta så vist har jag fuskat i stepp lite också.
Angående nationalrätter så har jag planerat att nämna det senare då det passar ihop med det jag tänker senare berätta om!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
Kram Ruth

Kram Ruth

20 januari 2010 23:55

Polen är nog ett intressant land på olika set. Folket är trevliga och gästvänliga har jag hört, stämmer det ? Du har fotat flitigt och berättar så bra om dina utflykter, så jag blir riktigt frestat att fara dit och uppleva atmosfären.
God natt vännen!

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Smeden

Smeden

21 januari 2010 00:05

Ja Ruth de är mycket gästvänlig men även där fins motsatsen som överallt. Men har du möjlighet att ta semester till Polen tycker jag du skall göra det. Om du ska göra det så ska jag ge dig förslag på olika resrutter i ett mail!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
maki till Smeden

maki till Smeden

21 januari 2010 10:40

God morgon, Smeden!
Nu tror jag Smeden har fått något i bakfoten (heter det så?)
Jag har verkligen inte haft avsikt såra Dig på ngt sätt.
Vi har väl alla "konstpauser" precis som Du själv har haft.
Jag är så glad att jag överhuvudtaget har kvar min blogg, har ju tänkt avsluta flera gånger!
Kopierar svaret till Dig!
Ha det gott
m a k i
PS.Jag har allt fölljt Din resa till Polen, verkar vara underbar land att finna sig i. Som jag en gång tidigare kommenterade till Dig, har alltid önskat resa dit. Kan Du förresten prata polska?
DS.

http://maki.bloggagratis.se

 
Smeden

Smeden

21 januari 2010 13:58

God morgon, Nej gomiddag! Tydligen har jag fått något om bakfoten. När du skrev " Hänger inte med din blogg--sorry" uoofattade jag det som jag sagt något dumt i bloggen el i en kommentar och att du inte ville eller hade intresse mer av min smedja och vad jag smider.
Dä är väl allt gott och väl nu. Kram på dig!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
Skomakar Lisa

Skomakar Lisa

21 januari 2010 14:35

Nu har jag läst och läst igen ... Hinner inte riktigt med i svängarna. Är som jag är men du kan läsa om det i min blogg.
Jätte fina bilder har du som alltid och spännande läsning.
HA det gott !!!!

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

 
kurrelina

kurrelina

22 januari 2010 08:31

Så som du beskriver tågen i Polen så är även tågen i spanien...handikappade har inte en chans att förflytta sig på dessa färdmedel.

http://kurrelina.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards