Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 18 januari 2010

Änn en gång i Polen!

Av Bengt - 18 januari 2010 16:40


  


Det är lite svårt att smida då man har Haiti i huvudet. Jag är väl inte den som är någon större  skänkare.

Men denna gången var och är det ett måste!

 

 Nu ska jag i alla fall ändå försöker smida vidare på Polenresan!

Ett kärt välkomnande!


Det blev inte många timmars sömn men de som blev var goda och välgörande. Blev väckt av radion ganska tidigt som förmedlade att frukost nu serverades i kaféet och restaurangen.

Enl. den danska  resorptionisten skulle det inte vara dyrare att gå till den riktiga restaurangen som jag varit på kvällen. Alltså begav jag mig dit nu. Något jag inte ångrar! Vilken härlig frukost? Vilken service och uppassning man dessutom fick. Det serverade juice, nybakt rosenbröd, det antal ägg man önskade, mjölk och kaffe.

Själv kunde man gå hämta cornflakes, sylt, små kakor till kaffet m.m Låter dyrt, men inte alls, under 50:- kr. Ni kan tro jag var mätt när jag lämnade restaurangen.


Nu var det inte så många timmar kvar tills vi var framme i Polen. Det var en vacker varm dag att kunna vara ute på däcket. Det var härlig att kunna se den långa smala halvön Hell som jag tidigare berättat om och besökt. Sen kunde man se dit jag skulle allra först. Nämligen Sopot där camping ligger.

När man så går in i hamnen i Gdansk passerar man Vesterplatte

      

 som jag nämnt i tidigare Polenresa. En plats nödvändigt besöka när man är i Gdansk Den plats där 2:dra världskriget bröt ut den 1 sept. 1939. Tyskarna kom med sina fartyg för ett vänskapligt besök. Men det visade sig vara allt annat än vänligt. Garnisonen på Vesterplatte blev fullständigt överrumplade och helt utplånad.

Just nu när vi passerade där höll de på att renovera monumentet för de ceremonier som skulle hållas till minne av anfallet för 70 år sen.

Dit kom den 1:e sept. Putin, Merkel Reinfelth och många andra potentater och som även höll tal efter kransnedläggelse. Det var mycket musik och vackra arrangemang som man kunde se på  i Svensk TV.

Så lade färjan till och jag körde av båten. Färjeläget ligger så till att man är tvungen att köra genom hela Gdansk när man ska till Sopot. Oj vilken trafik det blivit sen sist jag var i Polen. Många rödljus att stanna vid och ambulans och polis utryckningar man måste hålla undan för innan man kommer fram till campingen på andra sidan Sopot.

Framkommen till campingen så blev jag välkomnad med en stor kram av ägarinnan     som jag ju kände sen tidigare.


Forts. följer Klicka här!Hoppas ni har haft en underbar helg och önskar ni får en underbar ny vecka. KRAM!

 

 
ANNONS
 
Skomakar-Lisa

Skomakar-Lisa

18 januari 2010 18:58

Ursäkta "Smen lille" att jag missat att hälsa på dig det sista. Det är fult av mig att missa det men jag har kurrage att be om ursäkt.
Har du släkt eller ÄR du från Polen eller är det bara ett favoritland eftersom du, om jag fattat rätt, åker dit ganska ofta ??? Oj, det blev en lång fråga ...
Tack för din hälsning i Gästboken också !!! Har försökt komma ikapp idag och skrivit kommentarer och skött mig igen. Har haft så mycket skrivjobb sen jag fick ordning med datorn så jag har inte orkat koncentrera mig på annat än det. Nu är skrivbordet rent och här är jag och vill önska dig en fin kväll !!!
Ha det gott !!!

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

 
Birgitta

Birgitta

18 januari 2010 19:12

Så trevligt att du är "på benen" igen och skriver fortsättningen på din resa till och i Polen. Intressant och spännande att läsa och ser fram emot fortsättningen.
Fina bilder!

Ha det gott! Kram

http://birgittas.bloggplatsen.se

 
Smeden

Smeden

18 januari 2010 19:28

Ska besvara Skomakar-Lisas fråga:
Som jag tidigar berättat om har jag ju rest runt i hela Europa.
Men hade fördomen när jag såg på kartan att Polen var ett trist land. Så en dag kom jag ändå dit. Förälskade mig i Polen, dels för att det var så vackert men det var ett mycket intressant land med dess historia. Förr åkte jag igenom DDR när jag skulle ut i Europa, sen har det blivit Polen!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
Skogsfrun på Dal

Skogsfrun på Dal

18 januari 2010 20:20

Jo det var en billig och komplett frukost:) Du verkar hemtam i Polen, antar att du gjorde utflykter från campingen allt som oftast och som du kommer att berätta om. Det blir säkert intressant.

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Alle

Alle

19 januari 2010 14:36

Det är lite mkt nu med allt...mest jobb och då blir inte bloggen prio 1 .
Men bra att du känner dig bättre nu...kram

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Corina

Corina

19 januari 2010 14:43

Hörnefors ligger ca 3 mil söder om Umeå efter väg E4.Borde vara lätt att hitta på en bra vägkarta :)

http://corina.bloggplatsen.se

 
Filifjonkan

Filifjonkan

19 januari 2010 15:08

Hej Smeden. jaha vist är man tvungen skänka denna gång skickade till läkare utan gränser de gör stor nytta där nu. Förfärligt är det i Haiti. Ja.,, sådant monument och så fint uppassade ni blev med och hungriga behövde ni inte heller vara.Ja jag såg i tidningen i sept att det var storgubbar där med kransar och tal bra de uppmärksammar det, Det var ju så enormt mycket folk som dog i krigen då med.Roligt att campingvärden kom ihåg dig och att du fick en välkommenkram av henne.

http://filifjonkan-se.bloggplatsen.se

 
Kram Ruth

Kram Ruth

19 januari 2010 15:43

Ja så kom du då till fastlandet och började din färd och alla intressanta upptäckter och strapatser. Skall bli intressant att följa med på din resa.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se