Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 27 mars 2009

Bilar och miljö!

Av Bengt - 27 mars 2009 20:59Nu vet jag. Datorfelet beror på kabelavbrott. Kan hända igen då de håller på att gräva ner nya kablar.


  Har i dag försökt komma fram på telefon till vägverket så jag kan betala min trängselavgift. Stört omöjligt rör sig om den stora summan 20:-kr.! 


Men nu ska jag ta upp avgasutsläpp från bilar!

 

Det sitter tjänstemän med höga löner men tycks rent korkade vad det gäller miljöfrågor som det i dag handlar så mycket om. Ska här beröra ett par exempel Ett par exempel som det finns lego liknande fall av.

Det ena är från Borås . Ifyllt på ovan karta med rött hur man kan köra under järnvägsbron till Knalleland. Men när man ska tillbaka måste man ta vägen jag markerat med blått. Dels är det längre väg att spy ut avgaser dels blir det långa köer då tåg ska passera vilket ökar avgasutsläpp väsentligt!

Det andra är från Botkyrka utanför Stockholm.

Där har jag markerat med rött är hur bussen kan ta sig till Krögarvägen. En väg som är förbjuden för annan trafik! All annan trafik måste följa vägen jag markerat med blått för att komma till Krögarvägen. Likadant när man ska åt andra hållet! Hur mycket avgaser sprids då inte ut helt onödigt?

Det finns många andra lika dumma förhållanden som kommuner bestämmer som gör föroreningarna större och fördärvar miljön!

 

Nu önskar jag att ni får en underbar helg. Kram!


 
ANNONS
 
Alle

Alle

27 mars 2009 23:16

Kul att du tittade in...kul att få ett livstecken...
Låter krånglig det där...med kabelgrävningen...då vet jag varför om du är frånvarande!
Ha en riktigt skön helg...kramen

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

27 mars 2009 23:22

Det gäller att hålla reda på vilken väg man får ta. Varför skulle det vara enkelt och bra för miljön när det går att strula till det för bilisten och miljön.
Ha en skön helg. Kram

http://www.ekoxenskennel.se

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

27 mars 2009 23:26

Så bra att det bara var kabelbrott och inget brott hos dig;) Man kan undra om de styrande alls varit på dina gator och upplevt trafiksituationen. En sak är att titta på en karta en annan att tvingas köra omvägar för att komma hem och bort. Du kan väl påtala saken. Ha en bra helg!
ps. tyckte du att rätt par vann?

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

28 mars 2009 08:26

Verkar krångligt detta...!
Hoppas du slipper fler kabelbrott.

Önskar dig en trevlig helg.
Kram

http://birgittasnya.blogg.se

 
Corina

Corina

29 mars 2009 09:41

Hoppas du ska slippa fler kabelavbrott. Det är så irriterande även om man förstår att misstag kan ske :)Kramis !

http://alltingochingenting.corina.se

 
Marlene

Marlene

29 mars 2009 15:06

Fnissar lite när jag ser Boråskartan. avständet ser så litet ut i jämförelse med verkligheten. Sen fnissar jag oxå över alla gånger man "fastnat" under bron för att man givetvis inte fattat de höga herrarnas logik.

http://blogg.marlenes.nu

 
Marlene

Marlene

29 mars 2009 15:09

Tittade på kartan en gång till... och ser att rent avgasmässigt så blir det ju ingen skillnad i avståndet. Men en himla skillnad om man ska räkna alla bilar som gjort som jag... fastnat och sedan fått krångla sig runt för att koma tillbaka till "rätt" väg. Då släpps det avgaser och illaluktande eder, kan jag lova

http://blogg.marlenes.nu

 
Filifjonkan

Filifjonkan

30 mars 2009 08:45

Morrn Smeden Jaha nya kablar grävs ner jo då brukar de ju börja med att gräva av några som fungerar först och släcka lite ström rent allmänt,,, Skrattar Bussens krångelvägar är mycket märkliga historier, Hoppas din helg varit bra.

http://filifjonkan-se.bloggagratis.se

 
Jenn

Jenn

30 mars 2009 13:17

isj så tråkit med kabelbrudd,man vil jo gjerne på nett om ikke annet for å lese nyheter:)

Den andre bloggen du var inne i er ikke min,men hun som hadde mandagstemaet;)
Er forresten tilbake i min gamle blogg,fikk endelig til elendigheten med ftp..gir meg aldri..men det tok tid-hehe.
Ha en fin dag.
Klem.

http://skriverier.jenn-k.com

 
Alle

Alle

30 mars 2009 15:39

Har du problem med datan nu igen ?
Hoppas du har det bra och har en bra dag...kram

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
kurrelina

kurrelina

30 mars 2009 17:12

Jo du, Sverige kokar av ilska över helt vansinniga löner och bonusar....fruktansvärt.
Så som du ritar i Södertälje har jag ungefär lika här hemma men jag är glad att det bara är en bussgata för det finns både skola o dagis där och övergångställe för många dagis- och skolbarn. men tyvärr är det helt otroligt många bilar som helt struntar i förbudet och kör som idioter på bussgatan.
För en massa år sedan kom 4 ungdomar i en stulen bil i otroligt hör fart och krockade med bussen, det var fruktanvärt att se och en av killarna gick åt.
Gatan är inte bredare än för en buss, går inte att mötas där.
Ha en fin kväll och var rädd om dig.
KRAMIS
nette

http://kurrelina.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se