Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 19 februari 2009

Vad har jag givit mig in på?

Av Bengt - 19 februari 2009 22:19  Bra utsikt i alla fall!


Veckan gick fort och vi vände hem med underbara minnen och bestämde oss för att försöka komma till Tännes fler gånger. Så skedde också, sen dess har jag varit där  minst en veckavarje år utom tre gånger då jag varit i sälen två gånger och i Grövelsjön nära norska gränsen strax ovanför Idre en gång samt de nu två sista åren.

Nu hade vi på nytt för andra året i i rad kommit till  Tännes stugby. Första dagen var det försök igen för mig att åka på längd skidor. Något lite bättre gick det väl än förra året. Men inte mycket bättre, det var många fall och svårt att svänga. Så det där med att stå eller åka på skidor i vart fall längdskidor har jag aldrig fått riktigt kläm på, så något Wasalopp har det aldrig blivit för min del inte!

.

Men man kan göra annat också förutom att åka pulka och skidor man kan t.ex göra snögummor, sådana som vi gjort här och som ni kan se här på bilden!


Men ungarna tjatade och tjatade till tusen om att de ville åka slalom så det blev så att man var tvungen att köra dem till kröken.

Efter en dag åkte de som de aldrig gjort annat medan jag fortsatta några gånger till att försöka åka på längden ute på fältet nedanför stugan!

Men det var ett väldigt tjatande att jag också skulle pröva på att åka slalom. Men jag nekade bestämt, allra helst med tanke på hur svårt det var att ta sig fram på rakt spår. Det såg hämskt men härligt ut när de sixade ner för backen. Till slut lät jag mig ändå övertalas  att prova en enda gång dumt och otroligt  nog. Detta efter att min sambo också börjat åka i backen. Hyrde skidor, skor och stavar.

Med klämmande klumpar på fötterna kom jag fram till sittliften. Satte mig i den och så bar det i väg uppåt i den.. De enda jag kunde då tänka var att det här kommer inte att sluta lyckligt. Klart liften skulle stanna på halva vägen upp. Inte är jag vanligtvis höjdrädd men detta! Fy tusan!

Och vilka backar de stupade ju rakt ner vad jag kunde se. Så hade de inte sett ut nerifrån!

Liften började gå upp igen och efter en stund var vi uppe där det fans en vaktstuga. Som tur var med vakt! Av krånglade jag mig, men där låg jag i backen så vakten fick stanna liften.

Men jag tror dock inte att jag varit den ende drullputten i den liften, så ofta liften stannade.

Tittade så ner ,Jeremia vilken backe eller stup man skulle ta sig ner för. Aldrig i livet, de får hämta mig med helikopter eller få ner mig på annat sätt än på skidorna!

 

För spänningens skull och för att ha något på veckans sista smidesdag slutar smidet här för en avslutning i morgon på mina fjälläventyr!


Fortsättningen-Klicka här!

  

Ni mår väl bra och är lyckliga? Det är i alla fall min önskan att så är.Kram


 
ANNONS
 
Annika

Annika

19 februari 2009 23:53

Hittar hit via en blogg och från den bloggen till en annan osv. :-)
Måste säga hej när jag ändå är här.

http://acka.bloggagratis.se

 
Hanneles paradis på Hisingen

Hanneles paradis på Hisingen

19 februari 2009 23:58

Rolig bild,jag har också gjort en liten snögubbe idag, vi fick 3 cm snö. Jag har inte stått på skidor på 40 år.

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
ruth

ruth

20 februari 2009 00:20

Hur skall jag nu kunna sova, när jag inte vet hur du tar dig ner från fjället ? Fy vilken rysare burrrrr. En fin isbjörn på bilden.
Kram och god natt !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
kurrelina

kurrelina

20 februari 2009 07:34

Jag tror du fixade det, det går ganska bra att ta sig ner bara man tar det lugnt och tar ut svängarna.

Bilden i min blogg är från Idre, det står det under den.

ha en fin dag och jag ser fram emot din närfärd från fjället

KRAMENMJAMEN på dig

http://kurrelina.bloggagratisl.se

 
Alle

Alle

20 februari 2009 11:26

Spännande...fast jag tror att du klarade den där slalom backen alldelesa galant!
Ha en skön helg...kram

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Filifjonkan

Filifjonkan

20 februari 2009 14:20

Hej Smeden jaha du är på skidorna du,,fniss slalom är vansinnigt roligt att åka. har man börjat kan man in te sluta, Åkte i stora Blåsjön förr Fin snögumma du byggt med.Ha en trevlig helg

http://filifjonkan-se.bloggagratis.se

 
maki till Smeden

maki till Smeden

20 februari 2009 19:44

Nog har jag rullat en och annan snöfigur,,,men den här är ju en jätte kul. Fantastiskt att få läsa dina skidturer!
Du har benen ner och huvudet upp, fortvarande?
Nu ska jag kolla på spåret= finalen!
Ha en god kväll och god natt och en härlig lördag morgon!

http://maki.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

20 februari 2009 21:34

Tittar in så här på kvällskvisten...
Visst är det härligt med skidåkning ;)
Genrepet gick jättebra! Det var nog för att du höll tummarna ;)
Kram

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

22 februari 2009 15:09

Snögubben är fin. Ner kommer man alltid. Så jag hoppas du tar dig ner helskinnad.
Ha det gott. Kram

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se