Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 18 februari 2009

Jag står på skidor!

Av Bengt - 18 februari 2009 22:16
 

 En tur i längdspåret!

 

Som sagt var kunde vi ju se lilla Tännes egen slalombacke ”Kröken” från stugan. Körde de två km dit och tittade på den. En sida vätte mot nord med sittlift och en mot söder där solen sken med släplift. Man kunde ta sig till bägge sidor i olika riktningar. Barnen var imponerade och ville ha  slalomskidor och få åka. Men det var inget för mig, jag ville prova på att åka på slät mark. Så fick det bli!

 Men Runt Tännes fanns så många andra slalombackar som ungarna tjatade om . Efter Funesdalen mot norska Röros som jag också gjort besök i. En liten underbar vacker pittoresk stad  med branta smala gator och gamla hus.

 Där efter vägen låg många Slalomanläggningar bland annat Vemdalen som man har kunnat se tävlingar ifrån på TV. Alla Slamanläggningar har också längdåkningsspår.

Två mil öster ut från Funesdalen ligger Ramundberget, vilken jag senare funnit vara den bästa skidanläggning.( Se bild!)  Om man ska till fjälls inom något  så rimligt avstånd.


 Men så tillbaka till Tännes stugby. Där finns en egen liten slalombacke intill stugorna med släplift som man gratis får använda.  Den var rolig att åka pulka i. Men därifrån utgår också ett flertal längdspår vilket var det som nu gällde för mig med familj.

Tidigt på morgonen spände vi så på våra längdskidor. Spåren började på ett litet sluttande öppet fällt. Det gick rakt fram och utan problem gled jag fram utan att ramla. Så kom vi in i en skog varefter det inte var så slät mark mer. Det gick uppför och där fastnade jag som hade kommit en bra bit efter de andra. De stod där upp och säkert bakom ryggen skrattade åt mig när de såg mig mödosamt klättra upp för backen med långa fotdon. Det såg säkert allt för bedrövligt ut. 

Upp kom jag till sist och så gled vi alla iväg igen, Jag allt längre bak än de andra. Det hade ju varit en backe uppför så givetvis måste det ju komma en backe nerför som då förvånande plötsligt överraskade mig. Där stod jag och såg hur de tre i en rad åkte nerför och försvann bakom några buskar. Det såg rent förskräckligt ut men inte kunde jag stå kvar där jag måste ju ändå. följa med. Tog mod till mig och gled iväg. Ooooh vilken fart det blev, det var minst hundra km/t  tyckte jag.

 Vad nu då? Herre du milde, en sväng?  Fanns det sådana också?  Tjosan! Där låg jag i drivan som jag  måste få hjälp att komma upp ur. Ja så var det hela rundan. Inte var det någon slät fast mark inte att åka i längdspår. Det var många backar med skarpa svängar! Hade då aldrig sett på maken och att det var så att åka i längdspår hade jag ju inte kunnat tänka mig.  Vi hade valt den kortaste rundan som för oss med mig i släptåg tagit nästan en hel dag vilket utan mig skulle väl ha tagit två till tre timmar .

Vad jag var trött efter den turen. Underbart att därefter få gå till bastun!

    

Forts.följer med en riktig drullighet ! Klicka här!

   

Så var det dags för dagens önskan som, som vanligt är att ni är lyckliga och mår bra. Kram!


 
ANNONS
 
Ruth

Ruth

18 februari 2009 23:18

Det gick ju riktigt bra det där trotts en och annan vurpa :-) Hoppas du inte somnade i bastun efter den slitsamma dagsturen och missade kvälsmåltiden innan sänggående. Dina skidäventyr var nog inte slut efter denna dagen, så ser fram emot dag 2.
Kram

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Filifjonkan som just vaknat till

Filifjonkan som just vaknat till

18 februari 2009 23:37

Hej Smed. Jösses jag somnade framför tvn...nyvaken nu.Hmm jaha jo skidor på längden är ju härligt liksom skidor utför kul att höra att ni åkt med! Det är så härligt en solig dag med en ryggsäck med mackor och kaffe i samt skidor och bara åka runt lite lagom och må gott,Drattar på baken det gör man lite då och då men som sagt man landar rätt mjukt!

http://filifjonkan-se.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

18 februari 2009 23:46

En och annan vurpa hör till om man inte är van att åka skidor.
Ha det gott. kram

http://www.ekoxenskennel.se

 
Birgitta

Birgitta

19 februari 2009 07:50

Det gick ju ganska bra i alla fall!
Har själv åkt lite skidor, både på längden och på tvären.

Kram

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Corina

Corina

19 februari 2009 09:04

Ler åt dina bravader :) Skidåkning är inte min grej alls. Har aldrig varit heller. Nöjer mig med stillsamma promenader för min del. Säkrast för alla men främst för min egen skull :) Kram ! Nu ska det bakas !

http://wanilla.bloggagratis.se

 
kurrelina

kurrelina

19 februari 2009 17:39

Aj,aj,aj så tokigt det kan bli ibland med långa plankor på fötterna, men det slutade ju lyckligt i alla fall...ser fram emot morgondagens smide.....
Ha en fin kväll
KRAMENMJAMEN på dig

http://kurrelina.bloggagratisl.se

 
Filifjonkan

Filifjonkan

19 februari 2009 20:33

Bara inne och kollar om du smitt något nytt... Säger godnatt på en gång till sen då.

http://filifjonkan-se.bloggagratis.se

 
Hannele minns

Hannele minns

19 februari 2009 23:59

jag vill också åka

http://hannelesjul.blogspot.com

 
maki till Smeden

maki till Smeden

20 februari 2009 19:08

Så avancerat har jag aldrig varit på skidor....oj-oj!
Bra gjort , absolut!
Vurporna är min stora fasa....
Jag åker bara på plant....tryggt och säkert+ jag själv bestämmer takten så att säga;=}
Ha en god afton!

http://maki.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se