Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 16 februari 2009

Vårt rättsväsen!

Av Bengt - 16 februari 2009 21:18


    

Kan DU lita på det svenska rättsväsendet?

 

Jag litar inte alls på det. Har just suttit och läst om ett våldtäktsförsök.

(Se tidigare smiden i kategori speciellt och rättväsendet!)


Då dyker tankarna upp om alla skandaler om utredningar om alla de som suttit oskyldigt dömda, som under årens lopp och uppmärksammats i TV. Alla konstiga bevis som lagts fram för fällande dom.

Har sett hur domare och nämndemän halvsovande inte haft det minsta intresse för vad målet innehåll och sen fattar sitt domslut. 

Har förstått vilken makt en åklagare har med att hur lätt som hälst kan avfärda och förhindra utredning eller åtal.

Men trampa en åklagare eller vara ogillande av någon anledning så ska du få se med vilken iver han ska få dig fälld för brott om det ges det allra minsta tillfälle.

Har studerat den svenska lagboken en gång i tiden noggrant  och funnit många exempel på hur åklagare bryter mot vad lag föreskriver i lego fall.

I dag är det aktuellt med vad som händer i Rosengården och vad poliser säger liksom hur nöff, nöff ska beivras.

 När har polisbrutalitet blivit till någon fällande dom?Så till vad som gällde våldtäcksförsök.

En kvinna blev överfallen och en man började slita av henne kläderna. Han hade vantar på sig. Kvinnan bet då honom då i handen så hårt att tänder fastnade i vanten varmed mannen sprang i väg medan vanten var kvar.

I vanten fans blod både från kvinnan och våldtäktsmannen. Genom DNA kunde ägaren av vanten gripas genom en anmälan på honom för blottande.

Hur tror ni domen löd i tingsrätten? Genom vantens ägare hade klämt sig på arbetet några dagar före och sen tappat vanten. (vad mannen hävdat) så frias han då det är möjligt att någon annan använt hans vante!

Då frågar jag: Fans det inget annat DNA från denne  som då skulle använt vanten?

Jo,Jo  Du kan bli dömd för de mest konstiga och motsägande bevis som helst likväl friad som i detta fall.

Vill det fällas så fälls det, vill det frias så frias det oavsett omständigheter och bevisning för eller emot! Finner således att Svenska rättväsendet är bara ett spel för galleriet!

Detta blev mitt måndagssmide!

  

Då det nu är ny vecka  igen så blir dagens önskan att ni inte behöver ha anledning att få med rättväsendet att göra utan det blir en lycklig vecka för er. Kram!

 
ANNONS
 
Corina

Corina

16 februari 2009 22:14

Jo det blev skivet lite extra under helgen. Blir ofta det då det är något som irriterar mig, ett sätt att avreagera antar jag :)
Nä sveriges rättsväsende litar jag inte alls på längre ! Rena skiten egentligen. Kram på dig !

http://wanilla.bloggagratis.se

 
Alle

Alle

16 februari 2009 22:31

Jo då blomma och hej va just gjord på en tårtkartång...man tar vad man har när man är kortmakare och ska göra vykort!

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Alle

Alle

16 februari 2009 22:33

Vi har ju fan inga lagar i detta land...

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Filifjonkan

Filifjonkan

16 februari 2009 23:39

Godkväll Smed. Ja du Sveriges rikes lag den vill man inte ha med att göra. Har aldrig haft det tack och lov men man läser ju ett och annat och ser och man blir rätt fundersam över hur saker och ting står till i detta land emellanåt. Nu så är det godnatt med dig och sov så gott.

http://filifjonkan-se.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

17 februari 2009 00:10

Ja, man kan inte annat än bli mörkrädd då man ser/läser hur dåligt det Svenska rättväsendet fungerar. Jag förstår mer än väl att det finns folk som helt enkelt inte orkar mer och tar lagen i egna händer.
Ha det gott. Kram

http://www.ekoxenskennel.se

 
Birgitta

Birgitta

17 februari 2009 08:43

Ja du...Sveriges rättsväsende har jag då verkligen inget förtroende för!

Kram

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Valle Vagabonds matte

Valle Vagabonds matte

17 februari 2009 10:12

Hej Smeden!
Nog är det konstigt med lagar och bestämmelser och framförallt uttolkandet av desamma. För det är ju i tolkningen som problemen med texterna får konsekvenser. Och hur man än försöker säkra en bestämmelse i tydlig text, så finns det alltid kryphål och tolkningsvarianter ...
Själv har jag funderingar kring myndigheter som Försäkringskassan och dess regelverk. Och politikernas uppsåt med styrningen av myndigheterna, som ska styra människorna, så att politikernas ekvationer ska gå ihop. Hur man än vrider på orsak och verkan, så kommer man ändå alltid till slutsatsen att det suttit någon tänkare och formulerat texterna i lagbok och andra regelverk. Och att denne tänkare aldrig har tänkt tillräckligt på konsekvenserna av de regler han formulerat ... Det tycks vara ett Sisyfosarbete. Det finns ingenting som fungerar enligt principen "nu bestämmer vi en gång för alla". Sorgligt kan tyckas. Att klokheten inte räcker till och får råda. Vi människor tycks allt vara ena klantskallar.
Men vi får försöka jobba för positiva förändringar ... (Kul att titta in hos dig och tack för besöket på min och Valles blogg!)

http://vallevagabond.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

17 februari 2009 14:56

LAGAR vad är det ? det är väl förlegat bok och gäller inte i nu tid ? eller ?
Kram

http://bernamis.bloggagratis.se

 
kurrelina

kurrelina

17 februari 2009 18:48

Jajamensan vännen, du har missat något när du inte sett Skavlan, kolla gärna på SVT play där kan du se alla avsnitten, han är fenomenal att få intervjuande människor naturliga.
Ha en fin kväll
kramenmjamen på dig

http://www.av-eriksson.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se