Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2008

Då tar vi en tur till Polen!

Av Bengt - 23 oktober 2008 21:44

 Bild från Ystad och Sopot

Först ett svar till Maki:.: Inte har du sagt något som sårar mig. Du har bara sagt ord som gläder!

 

Så ska jag i dag försöka berätta och visa lite bilder  från Polen

 

Tidigare har jag alltid kört runt Polen. Enligt kartan inbillade  jag mig att det var ett platt och tråkigt land. Vilka fördomar man kan få för sig. En fördom som jag snart fick ändrad den dag jag till lut satte kursen dit.

 

Innan jag åkte över  till Polen vandrar jag runt i den gamla och vackra staden Ystad med sina vackra gamla korsvirkeshus. En stad jag besökt många gånger.

 

Från Ystad går färden över till staden jag  inte kan stava till men  heter Svinousjie.. Kör mot Stettin och halvvägs dit svänger mot öster för att köra til de tre städerna Gdansk, Sopot och Gdynia.

 Det var väldigt dåliga, smala och krokiga vägar många mil tills jag kom fram till en stor vär som så småningom blev en autostrada.

Då gick det undan. När jag närmade mig Gdynia var det en massa små samhällen där autostradan gick igenom. Så farten var fortfarande hög.

Rätt som det är står det poliser och stoppar mig. Aj, aj det var sjuttio begränsning!

Något jag ju överstigit å det värsta.  Detta var för en del år sen så vet inte om det går i dag. Men det gick då i alla fall att muta poliserna. Det kostade mig 200vsvenska kronor

Kom fram till Gdynia mot kvällningen och måste söka upp nattlogi. Åkte till campingen i Sopot.

Är numera bekant med ägarinnan Mariola till denna camping.

Visar en bild på stranden vid Grand hotell Sopot centrum som ligger i ett par kilometer från campingen. Dit jag vandrat på en vit härlig strand.

Detta får räcka för i dag och fortsättning får följer. Klicka här!

 

Min inte glömmer jag att önska er all lycka som kan bringas er även denna kväll, natt och morgondag!

 
ANNONS
 
Linda

Linda

23 oktober 2008 21:50

Vilken härlig strand.
Önskar dig också en god natt o en trevlig morgondag
Kram

http://bizzab.bloggagratis.se

 
Ruth är glad :-)

Ruth är glad :-)

23 oktober 2008 22:17

Så kul att du är igång med ditt resande genom Europa på dina stora äventyr, åkte du ensam denna gången ? En härlig strandbild, tycker nästan se dig där med sand mellan tårna :D Skall bli roligt att höra denna berättelsen och hur den fortskrider.
Kramiz Ruth

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

23 oktober 2008 22:19

Korsvirkeshus är vackra. Och Polen har mycket att bjuda på. Fina badstränder, vacker landsbygd och många bra spaanläggningar till ett billigt pris mm. Det finns mycket att uppleva om man bara ger sig tid till att se sig om.
Ha det gott. kram

http://www.ekoxenskennel.se

 
maki till Smeden

maki till Smeden

23 oktober 2008 22:59


Härligt att få läsa om Polen.
Missat så mycket av det fina landet med så mycket av historia.
Jag har haft polsk väninna 20 år som spolade mig.
Vi skulle precis innan spolandet besöka hennes hem, etc.
Så jag följer med största intresse Din resa i (på?) Polen.
God natt,,,,,,

http://maki.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

24 oktober 2008 08:52

Fina bilder och så trevligt att läsa din berättelse från Polen :)

http://birgittas.bloggagratis.se

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

24 oktober 2008 10:20

Så vi är på väg igen, spännande! Våra europeiska grannländer är nog ganska obekanta för de flesta, i synnerhet för skogsfrua som är fast rotad i granskogen på Dal. Visserligen skönt men kan bli enformigt. Jaha du fängslade pensionats-värdinnan i egen hög person och nu ska du alltså fängsla oss;)
Sopot är vackrare än vad namnet associerar till;)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Medresenärska

Medresenärska

24 oktober 2008 19:03

Ja, nu klampar hon in igen ... den där resenärskan. Jag vill berömma ditt berättande och dina fina bilder. Nu vet jag att det är vackert även i Polen. Nej, jag har inte haft några förutfattade meningar men det ser vackrare ut än jag trott.
Tack för att du berättar och tar oss med på dina resor.
Ha en bra helg!!!

http://medresenarskan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se