Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 16 juni 2008

Lissabon fördraget!

Av Bengt - 16 juni 2008 10:26   

Tack Irland!

  

Blev glad när Irlands folk sa NEJ till Lissabonfördraget! Irland det ända land som brukat demokrati i denna fråga.

Alla andra EU länder och inte minst Sverige har visat att de inte är så angelägna att det ska råda demokrati som det så vackert heter. När det passar så går det lika bra med

diktatur!

Lyckligt vis har Irland räddat oss från vansinnet ett tag framöver. Men de ska nog  finna ut något så det ändå till sist  i mycket blir som den mustaschprydde Adolf ville

Europa skulle bli.

Jag har inget emot ett fritt Europa med gemensamma bra överkommelse till gagn för folket. Men EU är något helt annat som strävar efter att bli en enda stat!

Om man tänker efter vad som hänt sedan vi gick med i EU så har det ena efter det andra försämrats för svenskarna. (Alltså inte för kapitalisterna och de som lyckats komma upp sig riksdagen! ) Det är många bra lagar och regler m.m tvingat oss att ändra på eller förbjuda.

Jag skulle vilja att någon kunde nämna några eller någon fördel med vårt medlemskap som vanligt folk haft glädje eller nytta av mer än den fördärvliga spriten som nu går att köpa i mängd billigt. Något som av alkoholens inverkan kostar skattebetalarna stora summer samt därtill människoliv. Värst är hur lätt det blivit för elva tolvåringar att kunna supa sig fulla!

Någon säger dumt nog. Man kan nu resa fritt i Europa. Det kunde man innan vi gick med i EU också. Så säger någon men nu utan pass. Jo du res du ut i Europa utan att ta med dig pass så får du se hur lätt det blir!

Kan någon säga vad Norge förlorat på att inte vara med i EU? Någon invänder kanske: ”Men de har ju sin olja” Nog så riktigt men Sverige hade mycket annat väl så värt tills allt började att säljas ut. Mark, naturtillgångar och allt annat. Har vi verkligen givit de i riksdag mandat till detta?  Hur stor skillnad är det på vår riksdag som andra länder där det sitter folkvalda men ändå vi säger är diktaturer?

Om nu inte EU en dag ändå spricker liksom Hansa, så kommer EU att bli en diktaturstat!

Att ha val vart fjärde år betyder inte att det råder demokrati. Valen har börjat bli rena

parodier på demokrati! Å andra sidan, det är till tjuvende  och sist kapitalet som styr.

Jo så var det där om Norge. De tycks inte förlorat något på att inte vara med i EU.

Men folket har vunnit en viss frihet, men framför allt att ha kvar sin nationaldag med

ett äkta firande. Något som Sverige inte kan så länge vi är EU-are.

Den dag vi har gått ur EU så kan vi också få en riktig nationaldag att fira lika glädjerikt som Norge och inte vara en supare dag med nazistiska inslag !

Men jag undrar också hur länge det ska dröja innan politikerna lyckats lura in norska folket i EU?


KL. nu över 12, dags att ge sig iväg! Gör kommentarerna senare! 


  

En ny vecka åter nu är kommen.

Hur ska den då kunna bli?

Därför jag  även  denna gången,

önskar glädjen och lyckan står er bi!

 Kram!


 
ANNONS
 
Birgitta

Birgitta

16 juni 2008 11:07

Kan bara säga...Att gå med i EU var det sämsta detta land kunde göra!

Önskar dig en fin vecka.
Kram

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Jenn

Jenn

16 juni 2008 13:28

Bra skrevet.
Sjøl om jeg bor i Sverige så håper jeg inderlig aldri Norge går med i EU..og det er nå flere og flere der hjemme som går i mot å stemme for EU heldigvis.
Når det gjelder vår nasjonaldag så kan nok aldri Sverige få det samme desverre,vi har en årelang tradisjon..her er ikke folk opptatt av at det er nasjonaldag..de ser det mer som en fridag.Men man kan jo håpe at trenden snur og det svenske folk forsøker på mere feiring.Eller kanskje jeg skal si flere prøver,det gjelder jo selvfølgelig ikke alle:)
Ha en fin dag.
Klem fra norrbaggarn:)

http://skriverier.jenn-k.com

 
Hannele

Hannele

16 juni 2008 14:07

nu blandar du ihop lite för många saker och ting, som inte riktigt har med varandra att göra

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
kurrelina

kurrelina

16 juni 2008 14:58

Oh så sant så sant du skriver och jag tillhörde dom som röstade nej både till EU och Euron så jag hoppas allt till sist går åt pipan, dom tjafsar ju så mycket där i alla fall.
Kramenmjamen på dig.

http://www.av-eriksson.se

 
Ruth

Ruth

16 juni 2008 16:23

Det är så mycket skevt och fyrkantigt inom politiken, EU (EG) blev Sveriges förfall, tror inte vi kan resa oss mera efter detta, det blev ett rejält magplask. Hurra för Norge som inte var så lättpåverkade och gick med dom är inte så lättlurade och godtrogna som vi dumma Svenskar var..

http://bernamis.bloggagratis.se

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

16 juni 2008 20:26

Bra rutet smeden! skogsfrun var emot EU från början, aldrig bra med så stora tungrodda apparater. Kostar skjortan att avlöna alla skrivbordsnissar som gör vadå. Att ge upp sin självständig och gå i andras ledband passar inte en skogis. Norge är i mycket ett föregångsland, okupationen gjorde väl sitt till för att de inte vill ha några tyskherrar på täppan. Svenskarna lät lura sig tyvärr, många bönder har knäckts av bidragsbyråkratin.

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Corina

Corina

16 juni 2008 20:46

Här är det fotboll för hela slanten,ska börja titta snart för det har börjat...politik är ett kapittel för sig:)
Kram på dig!

http://wanilla.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

16 juni 2008 21:03

Lite blandade praliner idag. Men när det gäller EU så har jag standardsvaret NEJ. Jag kan med gott samvete säga att skyll inte på mig för jag röstade NEJ. Om jag är rädd för förändringar? Svar=NEJ.
Ha det gott. Kram

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Alle

Alle

16 juni 2008 21:21

En sån röra det va här idag...kram

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
anita

anita

17 juni 2008 01:13

Åh nej jag är ingen skåning :) jag bor i underbara sköna Trollhättan som ligger i VästraGötaland.

http://anitascorner.bloggagratis.se

 
Hannele

Hannele

17 juni 2008 11:50

Ska det bli pytt-i-panna, så kan vi väl ha i allt.
Sverige har varit väldigt flat, med mycket, en av de få länder som har full mötesfrihet. Sverige är nazisternas eldoraro, hit kommer alla från olika länder.
Frihet utnyttjas i fel syfte av onda andar, människan är inte god.

http://hannelesparadis.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se