Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 20 maj 2008

Nu reser vi till Bulgarien

Av Bengt - 20 maj 2008 11:01


 

Det tycktes vara modigt att klappa pelikanen.

Till det vill jag säga: Näbben var inte farlig. Däremot var den farlig när den satte sig på någons simmandes rygg. Pelikanen vägde en hel del!

    

Även i Bulgarien dansades det!

 

Dansen på Cypern ledde tankarna till Bulgarien.

Dit vi, min danspartner och jag nu tidigare begivit oss med flyg och som landat i staden Varna. Varefter buss till Albena sidan om Golden Sand som är mer känd, där vi fått inkvarterat oss på hotell vid Svarta havets kust.

Redan andra kvällen vi var komna till Bulgarien gick vi till en restaurang för att inta en god supé och få dansa lite. Vi hade blivit bekanta med ett par som bodde på samma hotell som då gjorde oss sällskap.

Där fans levande musik av en orkester som spelade fin musik. Det var wienervalser, tangon,

foxtroter m.m Men tyvärr inget dansgolv och således ingen dans.

Det var en stor restaurang. Det fans bord med vita dukar och bord med röda dukar. Borden med röda dukar var avsedda för Bulgarerna och de med de vita för turisterna.

Medan vi så satt och väntade på att få bli serverade vår beställning och det fans många bord som var tomma kunde jag inte låta bli och fråga om vi inte kunde få flytta bort några bord så det kunde gå att få dansa. Det möttes inget hinder för det och så gjordes och det blev ett bra parkettgolv att dansa på.

Därefter gick jag och min danspartner upp till en härlig slowfox. Ingen annan vågade sig upp och dansa förrän vi dansat ett flertal danser. Men så småningom blev det ganska fullt på golvet.

Medan jag vilade och intog  supén bestående av en tournedos kom en väldigt ung flicka fram till mig och undrade om hon inte kunde få en dans med mig. En indiska med långt svart hår.  Hon kunde väl vara högst 15, 16 år, men vacker var hon. Klart hon fick!  Hur skulle man kunna oartigt avböja en sådan förfrågan? Många fula brister har jag väl men! Dessutom kunde hon dansa mycket bra hon följde mig bra med de avancerade steg och turer jag tog.

Därefter följde jag henne artigt som om hon var en mogen kvinna till bordet och tackade för dansen. Det hör ju också till att man tackar mannen vid hennes sida. Så jag bugade och sa artigt: ”Jag tackar för den underbara dans jag fått föra er dotter i!”

Varmed mannen därpå replikerade: ”Min Dotter? Det är inte min dotter, det är min fru!”

Vid ett senare tillfälle under kvällen då hennes man och jag satt och samtalade om både dit och datt så berörde jag hur ung hans fru såg ut. Han var norrman boende i Bergen. Han var medveten om att hon såg mycket yngre ut än hon var. Han menade att då hon som ung kom från Indien till kalla och snöiga nord med sin fina hudfärg, då blev den mer bevarad än i Indien och därför bevarade också sin ungdom. Något som det säkert kan ligga något i.

Det blev en lyckad kväll, god mat, dans till en bra orkester, god stämning och samkväm med övriga trevliga gäster.

 

 Forts. följer! Klicka här!

  

I dag kan jag inte komma på några speciella slut ord utan blir bara min önskan om att ni får en trevlig och härlig dag och kväll! Kram!

 
ANNONS
 
Birgitta

Birgitta

20 maj 2008 11:42

Ja, det verkar verkligen ha varit en lyckad kväll i Bulgarien också. Man har hört att bulgarerna ska vara lite "stela".
Hoppas du får sova lite!
Kram

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Alle

Alle

20 maj 2008 14:13

Det här låter ju underbart!
Bulgarien nästa...kram

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
kurrelina

kurrelina

20 maj 2008 16:19

Sorry vännen, fuskläste innan tandläkarbesöket men nu har jag läst riktigt, du verkar vara en riktigt dansant man, synd jag inte kände dig när jag var i farten för och var ute och dansade mellan 5 o 7 kvällar i veckan, men det var då det.
Kramenmjamen på dig...tankar redan på Jet jag..

http://www.av-eriksson.se

 
nettan

nettan

20 maj 2008 16:36

hej smeden Bengt

Vilken underbar bild men det visste du ju redan *S*
Tackar för titten på bloggen
jo tack det är bara bra med mig.
Just nu har det varit mycket pluggande för min del därav att jag ej hunnit in så mycket på min blogg, sen jobbar jag ju oxå *S*

Hoppas allt är bra med dig.
Här kommer en solig kram från Skåne till dig
KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM:-)

http://trollsystern.blogspot.com

 
kurrelina

kurrelina

20 maj 2008 17:05

Decopage är en fuskmålning eller vad man kan kalla det, en servett som rivs och delas i ett skikt och överförs till något man vill dekorera.
kramenmjamen

http://www.av-eriksson.se

 
Christina

Christina

20 maj 2008 17:27

Villka fina minnen du delar med dig av.

Herr Smeden får mig att rodna.......tänkte på din kommentar.

Ha det riktigt gott vännen
Kram

http://qinna.blogspot.com

 
Ruth

Ruth

20 maj 2008 18:51

Ja då går färden vidare mot nya äventyr, kul att få följa med även på denna resa. Sovit dårligt i natt ??? det är ju fullmåne !
Kram Ruth

http://bernamis.bloggagratis.se

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

20 maj 2008 18:57

Smeden dansar genom Europa medan skogsfrun mockar hästskit på Dal;) Zigenarmusik i Bulgarien?

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

20 maj 2008 19:24

Trevliga minnen från denna resa. Och det kanske blev ett permanent dansgolv på den restaurangen . Ålder och utseende stämmer inte alltid. Men många gånger så är det åt andra hållet. Ha det gott. kram

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
corina

corina

20 maj 2008 21:25

Jag har faktiskt varit på en resa i hela mitt liv...japp...till Bulgarien..för två år sedan tillsammans med familjen.
Kram!

http://wanilla.bloggagratis.se

 
"Bettan"

"Bettan"

20 maj 2008 23:08

ha ha ha nu skrattar jag för andra gången ikväll, så att tårarna de rinner. "Dotter" ha haha du är la bara för goooooo :). Tack för att du får till det så man kan få skratta också. Å jag ser fram emot fortsättningn. Å jag har länge misstänkt att du är skolad att vara hövlig.... Kram Bettan

http://grafikbettan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se