Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 13 maj 2008

Ville njuta av kusten!

Av Bengt - 13 maj 2008 12:11

Bilder:  Ancona och  badstrand i Rimini.

  

Italienska underbara kust!

 
  

Färjan hade stävat lugnt och säkert  mot Italien medan vi fick en välbehövlig sömn.

När vi steg upp tidigt nästa morgon drack kaffe och åt några smörgåsar. Gick upp på däck vi var då nästan framme i Italien. Solen som just kommit upp i öster lyste inåt mot den italienska stranden som man nu kunde se skimra av vit sand.  Båten gick in i en lång hamn när vi kommit till Italienska staden som hette Ancona.

Så var vi i Italien. vad som hände i Jugoslavien var något vi nu inte fick några nyheter om.

Körde av båten löste in en dollarcheck till lire. sen sökte vi oss fram till en väg som gick norrut mot Venedig. Av två anledningar ville vi följa småvägar utefter kusten. Den en anledning var att vi ville se något annat än en stor autostrada, vi ville känna att det var Italien vi var i. Den andra anledningen var att det var dyrt att köra på autostradan.

Men det fans ingen kustväg utan man måste upp på autostradan. Vid nästa skylt som visade

ner till en by vid kusten svängde vi av. Betalade för den bit vi kört. Vi kom till en by och följde en mindre väg norrut. Men den vägen gick till autostradan varvid på nytt var tvungna att färdas på den. Gång efter gång körde vi av autostradan i hopp om att det skulle vara möjligt att få en kustväg att fortsätta färden på. Men icke sa nicke det blev Autostrada och dyra vägavgifter.

Så kom vi fram till staden Rimini Där åt vi lunch  och där fann vi också en strand där vi kunde få ta oss ett dopp och svalka våra varma lekamen.

När vi närmade oss Venedig uppsökte vi en bank. Det var inte bara att traska in på banken som här i Sverige. Man måste lämna ifrån sig allt av metall i ett skåp sen fick man gå igenom en sluss. Där fick man lämna in legitimation i vårt fall passen innan man släpptes in.

Framme i Venedig sökte vi upp en kamping men såg till att vi inte hamnade på den campingen jag tidigare hamnat på med min förra familj när vi besökt Venedig.

  

Forts. följer! Klicka här!

 

Det diktas om lyckan kommer , lyckan går.

I dag min önskan då den är,

på alla sätt och vis er lycka den består.

Den ingenting av oro och sorg i dag förtär.    Kram!

 
 
Ruth

Ruth

13 maj 2008 13:37

Så då gick färden vidare på det blåa havet, soluppgången var nog vacker och romantiskt. Skönt att ni slutligen kom på trygg mark, bort från krigsfarorna. Följer med stort intresse dina resor och fortsättning följer.
Vackra slutord på varje avsnitt här i bloggen, du är en riktig poet också, mångsidig som få !

En varm kram till dig när svala vindar råder i dag, mina strumpor har åkt på, värmen fick inte bestå :-( !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

13 maj 2008 14:38

Vilka härliga bilder!
Skulle verkligen vilja besöka Venedig.
Det är så spännande att läsa om dina resor :)
En varm kram från mig till dig.

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Alle

Alle

13 maj 2008 16:16

Vackra foton!
Såg ett program om Italien idag,på "Travel" kanalen...mkt trevligt!
Hoppas ni fick plats på en bättre camping denna gången....kramen

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

14 maj 2008 00:56

Vägavgifter är mycket dyrare än man tror ibland. Ska man sen betala broavgifter också. Så kan resan bli mycket dyr.
Och det är trevligare att åka längs de mindre vägarna. Asfalt får man nog av ändå.
kram

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
kurrelina

kurrelina

14 maj 2008 08:25

Betalade man för att åka motorväg där på den tiden, ingen dum idé egentligen, då behöver ju inte dom som aldrig kommer att använda dom göra det. Som när jag var i Norge på 60 talet och fick betala för att åka över broar.
Ha en go dag och var jätte rädd om dig.
Förresten vet du att om du säger ifrån till supporten här att du inte vill ha tjänsten redigera bilder så kan du lägga dom var du vill i texten men då måste dom ju vara rätt från början.
Kramenmjamen på dig

http://www.av-eriksson.se

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

14 maj 2008 09:59

Trist när de förstör de vackra mindre vägarna;) Våra vägar på Dal är mycket små vackra och kurviga;)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards