Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 12 maj 2008

Får se Zadar riktigt!

Av Bengt - 12 maj 2008 11:22

Öar utanför Zadar.



  Båten hade inte lämnat hamn och klockan är sex!



Där stod vi med våra biljetter.  Klockan var inte mer än sju på morgonen. Vad var att göra?

Faktiskt tyckte vi ändå att det var skönt att vi inte kom med den första färjan. Det hade blivit så stressigt. Leta upp bilen och komma till stället där vi skulle köra ombord.

Dessutom kunde vi nu i lugn och ro få bese lite av Zadar i stället. Vi hade ju bara kört igenom den tidigare och då inte sett så mycket av staden. Det var en vacker och njutbar stad. Där vi strosade runt slapp vi alla de hispiga människorna som fanns nere vid hamnen.

Det första vi gjorde var att äta en rejäl frukost på ett fik. Efter några timmar åt vi också en middag.  Strax före klockan tre gick vi ner och hämtade vårt ekipage.

En halvtimme före det var dags att få köra på färjan hade vi ställt oss  i bilkön och väntade!

När bilkön så började att  köra på gick det fort och det tog inte lång tid förrän vi kunde få komma upp på däck.

hade köpt en hytt så gick genast och tog en dusch varefter vi la oss i ett par vilstolar på däck och njöt av solen. Vi gick växelvis och hämtade kaffe och dopp då vi inte ville förlora våra vilstolar mens solen stod högt och som vi lyckats få tag på för det kom nu många som också ville ha sådana.

Klockan blev fem, klockan blev sex och fortfarande var vi kvar i Zadars hamn.

Någon gång medan vi låg och njöt började färjan att röra på sig varefter den så började stäva ut från hamnen mot Italien.  Nu kändes vi riktigt tillfredställda och vid gott mod. Men nog var det synd alltid att vi inte fick se det underbart vackra Jugoslavien som var planerat. Italien kunde vi ju ha tagit en annan gång.

Det var inte en seglats som gick raka vägen över Adriatiska havet till Italien. Nej det var ett kryssande runt och mellan både stora och små öar innan färjan kunde sätt sin kurs rakt över.

Men inte gjorde detta oss något, utan tvärt om för det var väldigt vackert och njutbart att få uppleva detta. Solen hann faktiskt gå ner innan vi kommit ut på öppet hav.

Men fortfarande medan solen sken vem fick vi då inte se komma ut där på det öppna däcket?

Jo Österrikarna som tydligen ändå inte kom med den första färjan.

Deras ansikten var fyllda av skam när de såg oss och försvann fort från vårt synfält och visade sig inte mer där på däcket.

Vi tog en rundtur på båten. Det fans ingen underhållning eller dans som annars är brukligt när man åker färja på kvällen. När vi strosade omkring  på färjan

När det inte gick och se något mer på sjön då det blivit mörkt gick vi så till vår hytt. Vi hade stigit upp tidigt, stått i en stressande kö. Traskat runt i Zadar. Varit på däck ända tills det blev mörkt  och beundrat utsikten.  Således var vi oerhört trött båda två så vi stöp ner i våra slafar och hann inte uppfatta något mer förrän vi drog våra timmerstockar.

 

Forts följer. Klicka här!

 

Nu när det fina vädret ej ska bestå

i era hjärtan ändå lycka och glädje ni ska få!

 Dagens önskan. Kram!

 
 
maki till Smeden

maki till Smeden

12 maj 2008 11:55

Tänk vilket spännande och äventyrlig resa resa Ni har varit med om..
Det blir inte alltid som man tänkt sig så det var ju härligt med Adriatiska havet, det är ju otroligt vackert.....
Väntar på fortsättning.
Ha det gott
m a k i

http://maki.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

12 maj 2008 13:40

Vilken vacker bild!
Ja, jag kan tänka mig att dom var lite skamsna österikarna...
Ha en fin vcka.
Kramen

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Nettan

Nettan

12 maj 2008 16:23

Hej smen
Tack för dina fina ord på min blogg *S*
Vilken underbart vacker bild blir riktigt avis
Ja tack jag mår riktigt bra nu men det har tagit tid. Dom som vet säger atrt det tar lång lång tid med influensan och ja dom har rätt *S*
Jag och de mina hoppas du får en kanon fin sommar. Här nere har vi verkligen haft sommar *S*
Kramar om

http://trollsystern.blogspot.com

 
corina

corina

12 maj 2008 18:08

Så trevligt med dina besök på min blogg,alltid några vänliga ord på vägen som man så väl behöver! Dina resor är som alltid roliga att läsa! Hoppas inte valpsjukan slår allt för hårt:) Önskar dig en fortsatt härlig vecka också! Kram på dig!

http://wanilla.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

12 maj 2008 18:55

Det här blev en riktig långresa, fortfarande inte tillbaka i Svedalas rike :-) Trist att det inte blev Jugoslavien denna resa för er, men blev det säkert en sådan resa längre fram.. Vill tro att Österikarna kände sig riktigt dumma, det kunde dom ha.. Skall nu inta lite ärtsoppa m. fläsk och en knäckemacka, sedan stryka en hiskligt mängd med tvätt, inte min favoritsyssla, bläää !
Kram och klapp / Ruth

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Alle

Alle

12 maj 2008 19:16

Kul att få läsa om andras äventyr...önskar jag fick uppleva lite äventyr just nu!
Har gjort en jäkla stäckning och är lite orörlig just nu...så inget jobba idag blev det! kramen

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Linda

Linda

12 maj 2008 21:25

Kul att läsa om dina äventyr, sedan så önskar jag dig det samma om lycka o glädje.
Ha det gott vännen

http://bizzab.bloggagratis.se

 
kurrelina

kurrelina

12 maj 2008 21:37

oh, vilken helt fantastiskt berättare du är, hur i hela friden ska jag klara mig under sommaren, har ingen dator på landet, bara mobilen och ev. besök på Bibblan i Gustavsberg.
suck.
kramenmjamen på dig

http://www.av-eriksson.se

 
"Bettan"

"Bettan"

12 maj 2008 23:07

Jaha. Så var det då detta med följetång igen :). Men du ser ju till att få skrivit ner ngt här inne. Så vi kan inte klaga på ditt bloggande *skrattar*.
Ska läsa lite nogare på tidigare inlägg också. Har mest skummat igenom det. Men snart så ska jag nog vara med till 100% igen.

Önskar dig en fin kväll. Kram Bettan

http://grafikbettan.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

13 maj 2008 00:24

Skönt att ni kom med färjan även om det drog ut på tiden. Men det var verkligen rätt åt Österrikarna som fick gå med sina rodnade kinder.
Ska bli spännande att se om ni hamnade i Italien eller inte. Kram

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

13 maj 2008 11:02

Det är så roligt att få följa med dig på dina minnesresor, tänk vad mycket vackert och intressant det finns i Europa som ju ändå inte ligger så jättelångt bort:)) (Sjösjuka lider inte skogsfrun av ifall det nu drar ihop sig till STORM!)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards