Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 29 april 2008

En båttur till Split

Av Bengt - 29 april 2008 11:26

 Foto:Split.
Bland sjöar och vattenfall.


  

Vi vaknade i tid på morgonen. Åt frukost och gick ner till hamnen. Där låg båten och väntade. Vi hade kommit i god tid före klockan åtta. Båten var inte stor. Den liknade en fiskebåt med styrhytten längst bak i aktern.

Redan hade det blivit varmt och solen sken på en klarblå himmel. Så klev vi ombord och betalade för båtturen tur och retur. Fick våra platser längs fram vid fören.

Mins inte hur länge färden varade men det var över en timme. Från början gick den mellan öar tills vi gick in i en  lång djup vik där klipporna reste sig branta och högt.

Till sist lade vi till vid en stor träbrygga och vi klev av båten. När vi så hade kommit i land var det trappor av trä vi skulle vandra upp för att komma till Split.

Efter en stunds vandring kom vi till en massa småsjöar. En del hade vattenfall från en större sjö som låg högre upp. Mellan sjöarna fans både kala klippor och gräsmattor.

Det var så underbart där så vi kom aldrig in i staden Split. Vi blev kvar där, njöt och hade roligt. Man kunde åka i vattenfallen vilket var ett speciellt nöje.

Vi glömde både tid och rum i detta paradis.

Således hann vi aldrig in till själva Split förrän det var dags att ta sig till båten för återfärd. Men vi bestämde oss att ta landsvägen en annan dag till Split.

Återfärden var också enastående med en nedgående sol. När vi så närmade oss Vodice igen fick vi se staden från havet medan solen försvann i horisonten bakom oss.


  Forts. följer. Klicka här!

  

I dag har de lovat sol och värme på väderleksrapporten, Men viktigare är ändå

att det finns sol och värme hos er inombords vilket är min önskan denna dag!  KRAM!  
ANNONS
 
maki till Smeden

maki till Smeden

29 april 2008 12:18

Tjutt, tjutt,tjutt!
Till slut börjar man tycka om det ljudet,,,,som du märkte.
Mysigt att resa utan att behöva stressa. Ni gjorde verkligen rätt i att ta Split en annan dag!
Härlig resa Du har varit med om,,,,,och jag väntar med forts.
Ha en skön dag, det är jätte varmt i Götet!
m a k i

http://maki.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

29 april 2008 19:09

Din resa bjuder oss på många upplevelser som är både roliga och intressanta. Skulle varit roligt att ta en sådan semestertripp någon gång, men reser ju med dig här på bloggen, får nöja mig med det :-)
Kram för denna resan !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

29 april 2008 19:29

Det låter som ett resmål att drömma om!

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Alle

Alle

29 april 2008 22:13

Så härligt det här lät då...vattenfall...åka båt...solnedgång och ja allt i ett paradis...kram

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

30 april 2008 00:58

Låter som en underbar upplevelse. Och oftast är det inte målet som gör resan, utan vägen dit.
Ha en skön dag. Kram

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

30 april 2008 07:10

Vilka fina bilder du lagt ut och
ännu en intressant reseskildring.
Trevlig Valborgsmässoafton Bengt
säger en riktigt förkyld Birgitta som lämnar en stor kram som inte smittar :)

http://birgittas.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se