Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 11 mars 2008

Ett nytt reseäventyr!

Av Bengt - 11 mars 2008 11:54

 Bild från Praag. En bedrivt i en av mina resor.


Färden gick som oftast vart jag än styrde kosan ut i Europa genom DDR (Östtyskland).  Detta främst för den billiga bensinen och allt som var billigt där.

Som svensk levde man där som en miljonär. Än billigare var det i andra östländer som Sovjet styrde över.

En sommar fick jag möjligheten att kunna få ta mina barn med mig på en sådan färd. Då tänkte jag de skulle få komma till Wien där även derar mor hade varit.

Med husvagnen kopplad for vi, jag och min dåvarande sambo från Borås. Hämtade  mina barn i Mjöbäck.

 Till Danmark och båt över till DDR.  Färden söderut brukade alltid gå mot Mynchen varmed om man skulle till Wien var en lång omväg runt Chekoslovakien när man såg på kartan.

Varför inte ta vägen över Praag som jag en gång försökt komma till men hindrad från. (Se DDR –resa). Så blev bestämt. Tog fram kartan och fann en lämplig väg som såg bra ut på kartan. Alla vägar såg ju bra ut på kartan.

Vi nådde Chekolovakiska gränsen där det såg ut att vara nästan raka vägen rakt över  till Wien. Hade ju tänkt att vi skulle kunna få ett visum för att färdas genom Chekoslovakien här vid gränsen .

Men ack nej sådant skulle vara sökt hemma i Sverige. Men nu var det så att detta var mitt i natten när vi kommit så långt. Att vända och köra runt hela Chekoslovakien syntes rent förfärligt. Dessutomhade vi bara trasitvisum genom DDR vilket innebar att vi fick inte vistas hur länge som helst i DDR. En tid vi med råg redan överstigit.

Som sagt var så var det stopp där. Men om ni viste något om Bengts envishetså skulle ni redan nu kunna räkna ut hur det skulle gå.

Bengt snackade, visade två trötta barn och förklarade hur omöjligt det skulle vara att vända och köra runt hela Chekoslovakien. Vakterna tyckte till sistsynd om oss.

De ringde och väckte någon myndighet i Praag och Bengt babblade chektiskulerade medan vakten pratade i telefonen. (Kan ni se det?)

Telefonen lades på, Vakten skakade på huvudet från ena sidan till den andra.Men med ett brett leende.  Jo vi skulle få köra genom Chekoslovakien, men utan uppehåll och utan visum.

Men vilken väg. Smal och krokig, krokigare än den krokiskaste Svenska bäck.

Ända fram till Praag var den asfalterad men i vilket skick sen då. Det hade klagats på DDR:s vägar men mot dessa var DDR:s rena autostraderna.

Solen sken högt upp på himlen när vi körde över bron i Praag varifrån vi kundese ut över Praag. Vilken vacker syn.  En syn som fick en att längta till att någon gång få besöka denna stad.

Vidar från från Praag var vägen ännu värre för då var den ofta inte ens alfalterad och gich upp och ner över berg. Då var jag rätt trött på att ha husvagnen hängande efter oss.

Till sist nådde vi sent om sider Wien där jag fick vila ut och ha en underbar semester med mina barn!

 Jag skrev en bedrift. Den största var som jag inte tror någon annan klarat.

Nämligen den att få köra igenom Chekoslovakien i kalla krigets dagar utan visum!

Nya problem i DDR klicka här!

   

Som vanligt  så var det dags för slutorden.

 Men denna gång hälsar jag speciellt till mitt Trolltyg som kanske mins dennna resa.Så önskar jag er en fortsatt underbar dag som jag alltid gör! Kram mina vänner!  
ANNONS
 
"Bettan"

"Bettan"

11 mars 2008 13:08

Hej vännen!
Tassar in i all hast. För att tala om att krutkärringen ännu hänger med :).
Hoppas att allt är väl med dig? Här är det ok, så när som på lite feber *suck*.
Men ett par panodil, så är det bara å ladda om :).
Kram på dig vännen min. /Bettan

http://grafikbettan.bloggagratis.se

 
Alle

Alle

11 mars 2008 13:34

En sån resa det måste ha varit....säkert en stor upplevelse för barnen...och att du vågade ...tur att det slutade väl och att ni kom till Wien och fick en underbar semester...kram och ha en bra dag!

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

11 mars 2008 14:42

Vilka spännande reseäventyr du varit med om i dina dar :) Själv har jag varit på solsemester i Grekland och Cypern, men det är länge sedan.
Kramiz

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Frump

Frump

11 mars 2008 18:04

Jag är inte alls förvånad...*fniss*
Klart att det ordnade sig, du var ju med!

Ha en mysig kväll, kram!

http://frump.bloggagratis.se

 
Marlene / trolltyg & änglaströssel

Marlene / trolltyg & änglaströssel

11 mars 2008 18:15

Det minnet som stannat kvar under alla år är ju just där vi fick vänta vid passkontrollen... vilka vägar som var här eller där eller krokigast minns jag inte, alperna minns jag och allt det gråa, i fönster och männsiskor som kom och tiggde. Sen är det största minnet nog pratern och Donau. Gillar din lilla så passande felstavning "chektiskulerade"
*Kramar om*

http://blogg.marlenes.nu

 
skogsfrun

skogsfrun

11 mars 2008 19:30

En riktig solskenshistoria, fast det var mitt i natten:)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Christina

Christina

11 mars 2008 19:37

Fin stad där har jag också varit....
Ha det gott vännen
Kram

http://qinna.blogspot.com

 
Marianne

Marianne

12 mars 2008 01:08

Återigen en äventyrlig resa. Jag förstår att det inte var speciellt lätt att ha en husvagn bakom bilen på de dåliga vägarna.
kram

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se