Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 28 februari 2008

Så slutade äventyret!

Av Bengt - 28 februari 2008 11:01

Bild Dresden


DDR- äventyrets början -klicka här!

  

 En bilkaravan på väg, vart?


  Jag hade ju en röd volvo combi vilken poliserna var väldigt intresserade av. En berömd bil som sällan eller aldrig syntes på obygden i DDR. Det gjorde att poliserna verkade betydligt mer vänligt inställda till oss. Det togs fram karta och hur han förklarade hur vi hamnat där vet jag inte, men vi blev visade på kartan hur vi skulle köra mot väst..

Phu jag drog nu en lättnande suck. Alltså vi skulle få köra vidare! Så vi satte oss igen i våra bilar och körde så som vi nu åter blivit visade att vi skulle köra.

Det där med Praag fick vi allt ge upp. Vi kom till ett ställe där vi kunde ta oss en fika. Vi tyckte nog vi levde farligt, men skulle vi ge upp försöket att ta oss till Praag?

 Där satt vi och resonerade om hur läget nu var. En massa ungar skrockades runt min Volvo. Hans skalbagge var ju en vanlig känd bil även i Östtysklan .

 Det var inte bara ungar utan det kom många vuxna som intresserade sig för bilen. Det var mycket frågor om den. Men de var också väldigt intesserade var vi kom ifrån, vart vi skulle, ja de ville veta så väldigt mycket så det gick inte att besvara allt.

Skulle vi våga tala med dem  om vad som skedde i Praag. Vi provade vad de sulle säga. Några var för det och några var emot det. Det blev livliga diskusioner från dem för och emot. Jag blev väldigt förfånad att de vågade utrycka sina åsikter på det viset.

 Vi fick berättat för oss att det fans många ställen utmed tjeckiska gränsen som inte hade någon bevakning. Men de skulle vara svåra att finna.

Men med sådana uppgifter och att vi nu klarat oss så här långt kom vi överens om att vi ändå skulle försöka ta oss till Praag, kosta vad det kosta ville. Väl i Praag skulle vi säket få hjälp att ta oss till Österike.

 Så var det två nyfikna vetgiriga äventyrare som inte hade långt kvar till Chekoslovakien som åter var på väg dit.Men den resan blev det snart stopp på. Poliser igen! Inte en polisbil utan drygt  ett tiotal.

Samma visa igen. Jag som inte begrep ett dugg Min snart ett dygn gamla kompis som fick förklara.Kartor fram och en massa snack mellan kompisen och poliserna.

 Denna gång blev det inte ett tillrättavisande om hur vi skulle köra mot väst. Nej en polisbil framför oss som visade vägen och en bakom oss.

Oj joj joj, Östtyska fängelser skulle inte vara allt för trevliga. Skulle jag få träffa en svensk konsulat snart. Skulle en sådan få ut mig till Sverige nån gång.Nu tänke man hur dumt man betett sig och var ångerfull.

 Rätt som det var så var vi uppe på autoban som går vid och till Berlin.Där stannade karavanen.

 Två poliser kom fram till mig.  Hade en karta med sig.Pekade rakt fram söderut och sa till mig att köra fort fort rakt fram på autoban.

Denna gången var jag förstående! Det var då inte många mil kvar till VästTyska gränsen. I backspegen såg jag att poliserna var kvar hos västtysken som jag   inte vet vad som hände med.  Vet bara att han hette Hans.Fick fyllt tanken, kom igenom tullen  sent på kvällen efter att bilen genomgåtts i minsta detalj.

  Om det så bara varit en knappnå jag skulle gömt undan skulle de funnit den! De andvände stora speglar för att se att det inte fans något under som inte skulle vara där. Denna gång hade jag verkligen haft turen på min sida!

 

Ett nytt äventyr. Klicka här!


  Tråkigt att så många vänner nu inte är raska. Hoppas det är en kortvarig sak.Ni vet ju att jag önskar er allt gott.  Men även om så önskar jag det ändå blir en trevlig dag för er alla---Kram!  
ANNONS
 
Marianne

Marianne

28 februari 2008 14:28

Det var inte många år sedan det var hårda regler när man passerade vissa gränser. Idag finns det inte många passkontroller kvar. Vi får väl se vad som mer har utspelats i lönndom. Ha det gott. kram

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
skogsfrun

skogsfrun

28 februari 2008 15:27

Väl att det slutade som det gjorde fast en aning snopet. Prag är en intressant stad som vore roligt att besöka. Här är en bra sida om den och man kan lägga ett puzzel av en stadsbild. Svårt tycker skogsfrun.
http://www.praginfo.com/

http://barasaras,bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linda

28 februari 2008 21:57

Vad är det för bil du är på jakt efter då?
Själv har jag ju bytt till mig två nya bilar, men fick kanonpris på båda så varför inte slå till haha.
Hoppas att du finner en bil som du blir nöjd med.

 
Ruth

Ruth

29 februari 2008 00:12

Tur att resan slutade lyckligt. Du är riktigt äventyrslusten :-) Du nådde inte ditt mål, men kom nog dit senare en gång vill jag tro. Nu måste jag sova, en lång resa i morgon ..
Kram och god natt, tittar in snart för att följa dig på flera äventyr.

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

29 februari 2008 09:02

Intressant resa!

Mår bättre i dag så då skyndar jag mig att besöka mina blogg vänner :)

Ha det bäst!
Kramiz

http://birgittas.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se