Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 31 januari 2008

Nu ska rovdjuren dela på Ulla-Kajsa!

Av Bengt - 31 januari 2008 11:34En stor gestalt  reste sig från en skuggig sten!

  

Så var hon fångad i ett par björnstarka armar.  

Vilken fångst, skrattade rövar-Jons pojke och hans ögon glimmade i månskenet.  Du passar mig bra.  Det är så ensamt i stugan sedan far och mor vilar under storfuran.

- Käre då, släpp mig för all del, bad Ulla-Kajsa bevekande, och talade än en gång om hur brått hon hade.

Dum den som släpper sitt byte, skrattade han åt henne. Far tog sig brud, så gör jag väl också.  Men han mjuknåde ändå till slut för tösens enträgenhet.

Nå, jag ska låta dig gå för i kväll om du lovar att komma tillbaka och stanna hos mig sedan, sade han.

Ulla-Kajsa skrattade högt och menade att hon nog ändå fick förbli ensam, och omtalade det löfte hon givit vargarna och björnen för att obehindrad komma hem i kväll.

- Om du kommer ja, sade Grim gäckande, men det aktar du dig nog för tänker jag.

- Tror du jag är en sån som inte håller vad jag lovar, sade Ulla-Kajsa, och stampade med foten i den hårdfrusna marken.  Gå till stormossen får du se!

- Ja nog ska jag vara där och slåss om min bit, sade Grim och hans tänder glimmade till.  Men om jag vinner i striden håller du då ditt löfte?

- Ja ja, sade Ulla-Kajsa otåligt, släpp mig bara.

-  Nåja, inte ska jag vara sämre än de vilda djuren, sade Grim och lät henne springa.

Utan vidare äventyr kom hon hem, och fast hon var nästan förbi av trötthet ville hon ändå hjälpa till att vaka, men hon hade inte suttit lång stund innan hon somnade och trillade av stolen.  Farmor fick ruska länge i henne innan hon fick tösen såpass vaken att hon kunde komma i säng.  På morgonen var lillpysen nästan feberfri.

- Hur det nu går med mig så är lillpysen i alla fall räddad, tänkte Ulla-Kajsa lättare om hjärtat.

 Hela dagen, medan hon gick i sina sysslor, hade hon grubblat hit och dit efter en utväg.  Inte tyckte hon heller hon kunde oroa gamla farmor med sitt bekymmer, för som det var, så var det och stod ej att ändra om hon ville hålla sitt löfte.  Och det måste hon ju, det kände hon, annars kunde hon aldrig se en människa i ögonen mer.  Kanske kunde hon än en gång beveka djurens hjärtan.  Som dagen led sjönk hennes mod dock alltmera.  Men när skymningen kom var hon ändå på väg till stormossen.

I utkanten av mossen i en halvårets kring en väldig gammal gran satt björnen och vargarna och väntade och blängde på varandra.

 - Där kommer steken, brummade björnen.

- Inte får vi stor bit var om vi ska dela alla, morrade vargarna ilsket och blängde på varandra och björnen.  Det var tydligt att de redan grälat en bra stund om äganderätten.Ulla-Kajsa närmade sig med långsamma steg.  Hon tittade efter rövar-Jons pojke och hennes mod sjönk när han ej syntes till.  Hon hade ändå satt sitt hopp till honom.  Det var därför hon haft mod att gå hit, det förstod hon nu.  Inte var det så värst roligt att bli rövarkäring men det var väl ändå en bra bit bättre än att bli vargmat.  Och han hade sett riktigt snäll ut när han gav efter i går kväll.  Hon stödde sig mot granstammen och kände sig gränslöst ensam och övergiven.  Djuren vaktade på varandra och fortfor att gräla i sin avundsjuka att få dela med sig. Gamle Svanslös har inte med vår stek att göra, gläfste vargarna.

 - Lika mycket som ni, era ullsvansar , fräste björnen, som visste att det var det värsta han kunde okväda vargarna med, vars stolthet var deras yviga glänsande svansar.

 Om ni inte är hövliga tar jag hela steken själv.Fortsättning följer!  Klicka här!
Stackars Ulla- Kajsa! Men för övrigt hoppas jag ni mår bra och har en underbar dag! Kram på er!

 
ANNONS
 
skogsfrun

skogsfrun

31 januari 2008 12:37

Den tösen var en modig en! Här finns ingen möjlighet att gissa sig till hur det ska gå. Skogsfrun sätter en guldtia på rövaren som räddande (b)ängel;)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

31 januari 2008 13:59

Vilket grymt öde Ulla- Kajsa skulle gå till mötes:-( Det var inga snäll sagor barnen matades med förr, men tror dom samtidligt lärde oss en del för framtidens strapatser.
Slutet tror jag blir en blodig uppgörelse mellan alla djuren och att tösen får gå hem glad och nöjd. Sagor brukar alltid att sluta lyckligt !
Vargakramiz / Ruth

http://bernamis.bloggagratis.se

 
"Bettan"

"Bettan"

31 januari 2008 16:43

Hmmmm. Jag vill veta mera redan nu :).... Denna är bara så spännande. & du har sannerligen vett på att stoppa när det är som mest spännande :). Ser fram emot följetången:)

Allt har varit bra för min del idag i alla fall. Kram Bettan

http://grafikbettan.bloggagratis.se

 
Frump

Frump

31 januari 2008 19:38

Jisse, nu är det verkligen spännande, men tror att hon ändå klarar sig på nått vis...rövar-jons pojk räddar henne *nickar övertygat*

Önskar dig redan nu: God natt och sov gott!
Kram

http://frump.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

31 januari 2008 20:57

Jag hoppar över gissningarna och inväntar slutet av sagan.
Kram

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Christina

31 januari 2008 23:09

Tack för din omtanke om mig min vän
Kram

 
Alle

Alle

31 januari 2008 23:26

Tack för sagan...natti och kramen...

http://www.alleswe.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se