Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 30 januari 2008

3:dje delen på sagan

Av Bengt - 30 januari 2008 13:47

 

Usch ja, där stod något framme på vägen!

 

  Ett otäckt troll !

Armarna släpade i marken och kroppen liknade ett väldigt nystan på smala ben.  Det stod där och plirade i månskenet med sina gröna trekantiga ögon.

- Sicken liten prinsessa, smilade trollet med mungiporna upp till öronen.  Följ med in i berget så får du sitta på guldtron och bli bergakungens brud.

- Alldeles för hög ära för en fattig vallartös, sade UllaKajsa och slängde eldstålet mot trollet, som tjutande flydde in i berget så det brakade i småskogen.

- Nu tycks det inte fattas äventyr, tänkte Ulla-Kajsa, men rädd var hon inte.  Björnen och tronen har jag redan råkat ut för, undras vad som kommer härnäst?

Hon hade inte sprungit lång stund förrän en flock vargar hoppade fram på vägen framför henne.

- Sicken en liten läcker stek, tjöt de.

- Käre, käre då, vänta med att äta upp mig tills i morgon, bad Ulla-Kajsa och talade om hur brått hon hade.

- Man ska bita kråkan medan hon är under tassarna, grinade vargarna och slickade sig om munnen.

- Kråkan har vassare näbb än ni tror, sade Ulla-Kajsa och visade kniven.

- Ho ho ho, vargarna skrattade så de måste sätta sig.  Stor i näbben är hon den lilla kråkan.  Vi är tretton stycken, ho ho ho.

- Ja värre har jag väl varit ute för, sa Ulla-Kajsa morskt.  Men är ni beskedliga så ska jag vara det med.  Men det förstod hon ju att här stod hon sig lätt, så hon tog till med övertalningen igen.

 - Ja ja, sade de slutligen, vi är inte så värst hungriga efter hjortsteken i går.  Du ska få gå om vi får äta upp dig i morgon i stället.

-Ja det lovade Ulla-Kaj'sa i sin ängslan att bli hindrad. Än en gång råkade hon ut för en vargaflock och kom ifrån den med samma löfte.

I morgon är du inte mycket värd Ulla-Kajsa, tänkte tösen där hon sprang.  Men det blev väl alltid någon råd med henne. Lillpojken fick i alla fall sin medicin och det var huvudsaken.  Nu kunde hon inte mycket mer råka ut för än rövarJon eller hans pojke.  Men på två år hade de fredlösa ej varit sedda eller ofredat någon, så troligen hade de dragit till andra trakter, rövar-Jon, hans kärring och pojke, menade folk.

Men Plötsligt reste sig en stor gestalt från en skuggig sten!


Forts. följer! Klicka här!


Om nu inte gårdagen blev helt perfekt så ska den väl bli det i dag!

Önskar er allt gott och hoppas ni inte på grund av sagan har mardrömmar! För mig är det onsdagssimningen igen.

SEDVANLIG KRAM!

 
ANNONS
 
Ruth läser och njuter !

Ruth läser och njuter !

30 januari 2008 14:35

Litt tidligt på dagen att läsa en saga, skulle nog väntat till sängdags. Som barn fick vi ofta serverat sagor på sängkanten, påhittade eller fån en sagobok. Vi var många syskon så vi hittade även på för varandra, skratta och stojade innan John Blund knackade på och vi somnade.
Sagokram till berättaren !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

30 januari 2008 15:20

När jag läste detta stycket så vaknade mitt minne. Jag har hört den förut. Men å andra sidan är jag lite osäker p hur det slutar. Återkommer i morgon.
Simma lugnt.
kram

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Smeden

30 januari 2008 15:42

Smeden kommer in bland kommentarena!
Nu är det två som har hört denna saga tidigare. Ingen är ju över hundra år av dessa! Hur långt ner tro i ålder måste man gå tro för att sådana sagor ska vara något nytt ? Sagorna var ju då allt lite annorlunda mot dagens!

 
Hannele

Hannele

30 januari 2008 15:49

sagor för fullt här

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
"Bettan"

"Bettan"

30 januari 2008 16:29

Ojojoj... Nu har jag läst den 3:e delen också. Väntar med spänning på fortsättningen.. Jag kan inte minnas att jag har läst eller hört denna sagan innan. Men väntar i alla fall på meeeeeeeeeeer:)
Kram vännen!
/Bettan

http://grafikbettan.bloggagratis.se

 
Zkrivaren

Zkrivaren

30 januari 2008 17:16

Jag tror vi har flera gemensamma beröringar, för även jag slarvar med kommentarerna, får sätta upp ytterligare en bra blogg i länklistan. Men nu ska jag läsa vidare:-)

http://zkrivaren.bloggagratis.se

 
Alle

Alle

30 januari 2008 19:21

Läst saga har jag gjort...spännande...
Hoppas att du hade trevligt på simturen idag!
Kram

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Frump

Frump

31 januari 2008 19:34

Spänningen tätnar! Nu över till dagens del av berättelsen

Kram

http://frump.bloggagratis.se

 
Alle

Alle

1 februari 2008 10:07

Ha en skön fredag...
Kram

http://www.alleswe.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se