Bengt-Alfreds Tankesmedja

Alla inlägg under november 2007

Av Bengt - 14 november 2007 12:59
Besöker apoteket!


I Huskvarna kom jag fram till en grönmålad BP station utmed riksvägen. Till stationen var där en extra utbyggnad. I det fans där ett rum med bitsar att ligga på. Ett bord med stolar. En automat med läskedrycker och en med bullar och smörgåsar. Detta rum var till för att långtradarchaufförerna  skulle kunna få vila sig eller sova. På BP-stationen visade jag mitt onda knä. Det värkte, brände och var alldeles illrött. De rådde mig att söka upp apoteket och köpa lite medikament för mitt överansträngda knä. Men det fick vänta tills i morgon för apoteket var inte öppet på kvällen. De sa att jag kunde få använda långtradarnas vilorum.

Trotts värken i knäet somnade jag snart av den trötthet som nu infunnit sig på en av britsarna.

Det blev en natt med en väldigt god sömn och kände ingen värk förrän jag steg upp nästa dag.

Köpte en smörgås och en läsk och gav mig haltande in till stan och sökte upp apoteket.

På apoteket blev det inköpt en flaska Salubrin, fetvadd naftastycke och en binda.

Då där inte var några andra kunder så fick jag hjälp att få omlagt mitt knä. Det kändes riktigt skönt att få det omlagt. Men att böja på knäet gick inte för gjorde det ändå mycket ont.

Efter att ha inhandlat en flaska mjölk lite frukt (och lite godis) begav jag mig ner till stationen igen. Bröd , smör och ost hade jag i min packning. Vilket jag levde på den dagen. Någon  riktig middag blev det inte.  Ringde hem och talade om var jag var. Knäet vågade jag inte tala om att jag hade ont i.  Hon tyckte inte om att jag lät andra äldre ligga med mig i tältet. Mor min tyckte att jag hade cyklat långt nog ändå och borde cykla hem.

Trots att hon hade låtit mig fara iväg så var hon orolig och manade till försiktighet.

Men jag lovade att hålla kontakt med hemmet nästan varje dag.

Höll till på stationen och snackade med mackkillarna och titta på vad de gjorde. De tyckte också om att snacka, rättare sagt fråga mig om allt möjligt. Några långtradarförare som använde vilorummet såg jag inte till. De som kom hade vist inte tid för någon längre vila.

Det blev rätt sent jag gick och la mig för tiden gick faktiskt fort där med allt snack och tittande. Jag tänkte vilken tur jag haft att finna denna bensinstation med trevliga mackkillar

Som också bjöd på lite godis och läsk.


Forts. Klicka här!


Blir bara detta i dag.

Ha det fint  ! Kram på er!

ANNONS
Av Bengt - 13 november 2007 12:27

Bild: Genom Jönköping.Plötsligt var sällskapet försvunnet!


Jag väcktes av killarna som redan håller på att klä på sig. Det hade varit en god sömn den natten.

Nu sken solen för fullt. Jaha då var det dags att laga frukost. Men det tyckte inte killarna! De sa att det var bättre att äta frukost inne i Värnamo. Det fick jag gå med på.

Tältet revs och packades ihop så bar det i väg igen. Inne i Värnamo helt intill vägen var så ett ställe där vi åt frukost. Vi hade heller inte brytt oss om att göra morgontoalett utan det gjorde vi här. När jag skulle betala så slapp jag det. De bjöd mig på frukosten.

På cyklarna igen. Två långa, för de var långa, stora killar utan någon större packning och en mycket liten, jag var liten till växten, kille med en jättestor packning kommande cyklande utmed gator och vägar. Nog såg det dråpligt ut, så folk tittade säkert storögt på oss.

Tramp, tramp, tramp. Middag i Vaggeryd.

Killarna hade ökat farten som jag tyckte var lite för fort, men jag hängde med ändå. Jag var lite efter och trött och törstig, så jag stanna vid en lantaffär och köpte mig en

läsk, vilade medan jag drack den. Hade tankar på att nu när jag vilat skulle jag väl kunna cykla fatt dem.

Jag trampade på så mycket jag orkade men de var försvunna vist för gott. Jag  hade nog blivit ett påhäng för dem och de ville nog cykla för sig själv. Kanske de kände sig tvungna att bjuda jämt och ständigt på mig vilket de kanske inte hade råd eller vilja till.

Med den farten jag hade satt blev jag väldigt trött så jag var tvungen att stanna och lägga mig i vägdiket och vila en bra stund. Således var allt hopp ute att jag skulle komma i fatt dem.

Vi sågs aldrig mer vilket var synd. Hade inte ens tagit reda på vad de hette.

Upp på cykeln igen och så satte jag bra fart igen. Men jag hade nog ände cyklat för fort för det började göra ont i mitt vänstra knä. Saktade när farten men det gjorde ändå mer och mer ont i knäet. Sådär knappt en mil före Jönköping kunde jag inte böja knäet för än det gjorde fruktansvärt ont. Försökte liksom bar trampa bara med vänster så trampan kom upp på höger och med höger ben trampa ordentligt. Så höll jag på att cykla med ett ben ända till Jönköping.

Sedan ledde jag cykeln genom hela Jönköping. Jönköping, tändsticksstaden vid Vätterns sydspets. Fabriken som Krüger skapade med den svenska uppfinningen av säkerhets tändstickan. Men han tog livet av sig vid den stora aktiekraschen.

Kom fram till norra ändhållplatsen för spårvagnen. Vilade där en stund vid korvkiosk och åt en korv med mos.

Nu var det kväll, jag trött, ont i knäet så nu ville jag bara få lägga mig och sova.

Traskade vidare för att finna en bra plats att slå upp tältet på.

Rätt som det var hade jag gått ända till Huskvarna!


Fortsättn. Klicka här! 

Ha det jättebra tills nästa gång---Kram!

ANNONS
Av Bengt - 12 november 2007 11:21

Bilder: Rektorsgatan som inte var byggt vid denna färd. Det andra stora huset till vänster är byggt på vår kolonilott. Liden 100 där jag bodde låg till höger om huset.

Den andra bilden är Per och Kersti i Appladalen, Värnamo.Får sällskap på färden!


Sitter så upp på den färdigpackade cykeln. Från Liden 100 mot Stattena snurrar hjulen iväg.  Mina kompisar synts inte till och skönt är väl det.

För lite orientering skull så går Bergaliden ihop med Liden vid det kvarteret jag bodde.

Där Hälsovägen och Långvinkelsgatan (Liden) stålar ihop i spets vidtager riksvägen som heter riksettan. Stattena var in och utfart förr, där man fick betala tull när man skulle in och sälja sina varor i Helsingborg.

Där är också slutstationen för spårvagnen och även om det finns några huslängor kvar så får man anse man har lämnat Helsingborg.

Solen skiner, en liten vindbris på ryggen som är bar. Skjortan hänger över styret en stund till. Det är ännu bara morgon och det går väldigt lätt att cykla och farten är god.

Cyklar förbi några hus vid Berga som pansarregementet heter. Varefter man färdas ett bra stycke i en vacker allé. Sen är det rena landsbygden. Raps och sädesfält om var annat med sina bondgårdar.

Första samhälle jag kommer till nästan två mil från Helsingborg är Bjuv. Där sticker upp små  spetsiga berg som är helt svarta. Bergen består av kol. I Bjuv fans ett av Sveriges fåtal kolgruvor, som var ett gott tillskott under krigets stängda gränser.

Har kommit till Ljungby och går in på ett café för att fika. Där sitter redan ett par killar i tjugo års åldern. Slår mig i slang med dem. De kommer från Malmö och ska också cykla till Stockholm. Efter fikat gör vi sällskap ut till våra cyklar. När de ser att jag har tält undrar de om de inte kan få ligga över i tältet när det blir kväll och dags att sova.

Jo varför inte! Det var ju bara roligt att få sällskap av ett par äldre killar och så får man hjälp med att slå upp tältet. Något som är väldigt besvärligt att göra ensam..

Så cykla vi så tillsammans och har trevligt och mycket att prata om. De berättar  att de har bara sovsäckar med sig då de tänkt sova på vandrarhem eller pensionat.

Vid Örkelljunga bjuder killarna mig på middag Vilket jag blir väldigt tacksam för. Så slapp jag att laga mat den dagen eller slösa pengar. Sen bjöd de mig också på  fika i Markaryd.

När vi kom fram till Värnamo hade det blivit långt gånget på kvällen. Vid Appladalen slog vi så upp tältet. Killarna hade köpt tre Wienerbröd och några läskedrycker som

 vi åt och drack innan vi kom till ro och somnade.


Fortsätning följer! Klicka här!Ha en ny underbar vecka---Kram!

Av Bengt - 11 november 2007 16:07

Bilden: Vattentornet och dammen med draken. Vilket är omtalat i Trelleborg – ”vännen Isac!”

 

Vet inte vad jag ska smida så här på en söndag. Får försöka smida ihop ett par vitsar.

Håll till godo, bättre blev de inte!

  

Det kom en kille rusande till järnvägsstationen i Göteborg.

Flåsande med andan i halsen frågar han en annan kille var, när tåget går till Stockholm?

-O o  o o om n n n ni  ha  ha de de  f  f  f  frå ååågat nå någon a a   a  a annan så ssssssssskul l le n n ni  ha huhuhuhunit  m m med det föfö för d det g g g g går d d d dä där bo BORTA-NU!

-----------------------------------------------------------------

 

Det stod en småväxt kille och tittade på sitt arbandsur när en annan storbastant kille kom fram till honom och frågade:

K  k  k k aa a  kan n n ni ss s säga  v  v vad  k k klock kkan är?

Trotts upprepande av frågan blir frågan inte besvarad.

Då lägger sig en annan kille sig i det hela när den frågande gått och frågar varför han inte vill säga vad klockan var. Han får svaret:

D  d  d då  k  k k unde  j j jag f f f ååt p p på tj tj  tj KÄFTEN!

------------------------------------------------------------------


Ha en fin avslutning på helgen önskar jag er alla--KRAM!

Av Bengt - 10 november 2007 12:19

I dag så här en lördag slänger jag bara in en liten fräckis!

Bilden har jag tagit utanför en katolsk kyrka i Fittja!

 

En mycket generad kille går in på en bar och ser en snygg kvinna som
sitter vid bardisken. Efter att ha samlat mod en hel timme går han
fram till henne och frågar med skakande stämma:
- Öh.. du har väl inte lust att snacka lite?
Efter ett ögonblicks tystnad skriker hon:
- NEJ, jag vill INTE knulla med dig!
Alla i baren stirrar nu på dom och killen blir totalt röd i ansiktet.
Killen smyger tillbaka till sin plats. Efter ett par minuter går kvinnan
över till honom och ursäktar sig. Hon smilar och säger:
- Du förstår, jag studerar psykologi, och håller på att samla stoft till  min

speciella avhandling, som handlar om hur folk tacklar pinsamma situationer.
Mannen rör inte en min, men ropar så högt han kan:
2.000 kr.! Du måste vara sinnessjuk!

 

Hoppas helgen börjat underbart och blir en bra fortsättning---Kram!

Av Bengt - 9 november 2007 11:10

Detta monoment av Axel Ebbe står  på kyrkogården i Trelleborg!


 Så några fräckisar innan stormen kommer! 


Sjätteklass lärarinnan, Fröken frågade sin klass: Vilken mänsklig kroppsdel ökar sin storlek med tio gånger när den blir stimulerad??
Lilla Lisa stod upp och sa : Du borde inte ställa sådana frågor till sjätteklassare! Jag skall berätta detta för mina föräldrar, och de kommer att berätta det för rektorn, som då kommer att avskeda dig!
Fröken ignorerade henne och frågade samma fråga en gång till: Vilken mänsklig kroppsdel ökar sin storlek med tio gånger när den blir stimulerad??

Lilla Lisa stod då med öppen mun, men sade sedan: Nu kommer du allt att få stora problem!!
Lärarinna fortsatte att fråga, är det någon som kan svaret?
Till slut så reste sig Patrik upp, tittade sig nervöst omkring, och sa : Den kroppsdel som ökar sin storlek tio gånger när den blir stimulerad är pupillen i ögat.

Fröken sa: Det är helt rätt Patrik! Sen vände hon sig till Lisa och sa: Och till dig min lilla flicka har jag tre saker att säga: 

Ett: Du har snuskig och osmaklig fantasi
Två: Du har inte läst läxan du skulle ha läst till idag.
Tre: Och en dag kommer du att bli mycket, mycket besviken !

..................................................
.......................................


Två kvinnor diskuterar sina pojkvänner: min kille berättade att han fantiserar om
att ha sex med två kvinnor samtidigt. -Jo, det vill väl dom flesta karlar. Vad sa du
då?
-Jag sa åt honom att om han inte kan tillfredsställa en kvinna, varför ska han då
göra två stycken besvikna?  

..................................................
...........................................


En man går fram till en kurvig snygging på ett varuhus.
ursäkta,  jag har tappat bort min fru. Du har inte lust att prata lite med mig i
några minuter? Kvinnan blir förvånad. Varför? frågar hon.
-Jo varje gång jag pratar med någon som har tuttar i klass med dina så hoppar skatanfram från ingenstans.

..................................................
........................................


Mycket nöje , håll i hatten,det varnas för storm!

Men fram för allt ha det bra, krampå er!


Av Bengt - 8 november 2007 11:07

  Allra först en serie bilder. Hälsovägen syns nerifrån med statyn ” lekande barn”.Och den andra med S.t Jörans platsen. Så färgbilden en kärleksgång med vattenfall sidan om Hälsovägen nedanför Öresundsparken som går till Sofiakällan med saltvattnet. Sist 2 bilder från källan.


Så började min första camping! Klickahär!


Hela min levnadsberättelse börjar med "Ett gossebarn föds!" Vill ni följa den? Klicka då här!


För att kommentera. Klicka här!


Nu kommer jag att i en längre serie berätta min cykelfärd till Stockholm som tolvåring.

En berättelse om min ensamcamping innehållande besvär faror och inte minst en speciell

lärdom med stor betydelse för mitt liv efter den färden. Tror ni kommer att finna historien

 mer spännande än vad ni hittills fått läsa av mitt tidiga livs levnadshistoria. Nu börjar jag

 här den berättelsen!Så kom det en ny vår. Nu när man kände de ljumma vindarna, snön smällt bort och solen värmde. Då började pratet om vart vi skulle cykla till sommaren och campa.

”Vad tycker du Bengt vi ska cykla i år?” Ställdes frågan. Jag hade redan efter förra årets cykeltur bestämt mig för att ska jag cykla någonstans ska jag göra det ensam. Jag ville komma dit som man planerat, vilket vi vart enda tidigare år inte gjort. Mitt svar på frågan blev:

”Vi, var ni ska cykla får ni själva bestämma jag ska inte cykla med er.”  Va, ska du inte med i år?  ”Nej jag ska cykla till Stockholm själv!” Vräkte jag ur mig utan att tänka på vad jag sa!

Ha, ha, ha, ha till Stockholm, DU SJÄLV ENSAM, ta den om rödluvan också!

Sommaren närmade sig och jag tänkte mycket på vad jag sagt om att cykla till Stockholm.

Tanken hägrade mig och jag funderade på att det skulle väl inte vara så omöjligt att cyklade 66 mil det var till Stockholm, Sveriges huvudstad med allt vad där skulle finnas.

Sen hade jag ju dessutom sagt till kompisarna att jag skulle cykla dit. Något jag hela tiden fram till sommaren höll fast vid.

Så kom skollovet. Det blev midsommar.  Några veckor ytteligare förflöt utan att det var tal om något om att jag skulle cykla någon stans. Men så en dag när vi hade vårt killsnack kom frågan:

”När ska du cykla till  Stockholm” Kom frågan. ”Om en vecka” Svarade jag. ”Fint, vi ska heja på dig när du ger dig i väg! Du skickar väl ett kort från Stockholm?” Varmed en massa gliringar följde.

Hela veckan därefter gick åt att inskaffa och planera vad jag skulle packa på min nyinköpta

cykel jag sparat till av märket Monark med inbyggd växel. Nu var det bestämt och ingen

återvändo fans. Stockholm skulle jag till kosta vad det kosta ville.

Där stod så min färdigpackade cykel. Tält, sovsäck.  Kokgryta och stekjärn av Campingmodell. En djup- och en flat- tallrik, mugg, termos , kniv och bestick m.m Ett nyinköpt campingkök därtill konserver och andra matvaror och färdkost. Så nu var det bara att ge sig iväg!


Fortsättning följer! Klicka här!

         

Det går också att börja vid den första cammpingen och följa de andra tidigare campingävntyren. Klicka då här!


 .Ha en förtjusande dag och här en kram som vanligt!

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se