Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 21 november 2007

BLEV BARA ETT KORT STYCKE!

Av Bengt - 21 november 2007 11:42


 Stanna kvar eller inte vid Gyllene Uttern? 


Sov gott på mitt ”hotellrum”!  Vaknade nästa dag ganska sent. Tyckte jag sovit för länge denna morgon. Tur cykeln redan var packad. 

Sa adjö till mackkillarna som rådde mig att inte överanstränga mig mer. Så sitting upp på sadeln igen. Tog svängen ner och sa hej till min kompis.

 Men det blev till att traska igen. Backen från Huskvarna var allt för brant för att jag ville anstränga benen uppför denna backe. Upp kommen från backen bar det i väg på cykeln igen. Det dröjde inte så länge för än jag såg ett vackert gammalt hus likt ett slott.(Se bild!). En vacker byggnad varifrån man kunde se ut över Vättern till Visingsö. Det var Gyllene Uttern! Det fans också en kiosk utmed vägen. Vid den stannade jag för att köpa en glass. Där stod redan en liten flicka och en äldre tjej. När de såg min stora packning på cykeln undrade de var jag kom ifrån och vart jag var på väg. Givetvis berättade jag det för dem. När jag talat om hur gammal jag var som de tyckte var fantastiskt att jag gav mig ut på en sådan lång cykeltur. En lilla tjejen var tio år och den stora som var hennes syster var arton år.

Jag trivdes att berätta om mig själv och det blev ett långt samtal. Hur det gick till men vi kom i alla fall in på samtal om det där de stora pojkarna talat om och det Kirsten och jag så många gånger försökt att göra. Nu stod jag där och skröt om hur hon och jag gjort det på riktigt.

Något jag ofta ljugit för kompisarna om. Men nu nöjde jag mig inte bara att berätta om Kirsten. Nej det var många flickor jag hade stoppat in den lille i.

Efter mycket prat och flera glassar sa den stora tjejen att hon måste gå hem med sin lillasyster.

Men om jag ville campa här så skulle de hjälpa mig att resa upp tältet. När hon sen varit hemma med lillasystern  skulle hon komma tillbaka med middag till mig. Jo tack det vore ju inte så dumt. Jag hade inte brått, här var vackert och mycket kul att snacka med den tjejen som jag också tyckte var

mycket vacker. De hjälpte mig att resa upp tältet. (PRECIS på gräset  som  syns på kortet! Som då var en vildvuxen äng. ) Så försvann de hem. Men innan viskade den stora tjejen i mitt öra: ”Och så ska vi ha det riktigt skönt i natt” Vad menade hon? Jo, vist måste det vara så hon menade! Vad hade jag sagt? Jag som aldrig hade gjort det!  Nej det var bäst att sticka i väg snarast möjligt.

Tältet revs! Men nog var det allt spännande och det var nog inte sånt hon menade.

Tältet restes igen. Så satt jag där och väntade.  Nej det var nog bäst att sticka i alla fall.

Tältet revs en andra gång. Men hon skulle ju bjuda på middag. Nej jag stannar.

Kanske vi skulle spela kort på natten det var kanske något sådant hon menade. Gick och köpte och drack en sockerdrick med ett litet chokladstycke. Var och ringde hem. Men VARFÖR VISKADE hon det där om att ha det skönt?

Vilken villrådig liten Bengt. Stanna, sticka, stanna. Sticka? Tältet revs och restes!


Forts. följer. Klicka här!

 

Ha det jätte gott resten av dagen---KRAM

 
ANNONS
 
Alle

Alle

21 november 2007 14:34

Ha ha vad kul ...man ska nog inte skryta om sånt...stackare vad du måtte varit orolig!
Nu undrar jag hur det gick?
blev det ett minne för livet eller?
Kram och ha en trevlig dag!

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Kurrelina

Kurrelina

21 november 2007 15:56

Oj så du kan.....väntar med spänning på nästa avsnitt.

Ha en fin kväll
kramenmjamen på dig

http://www.av-eriksson.se

 
Ruth

Ruth

21 november 2007 17:01

Skall bli intressant att se om det blir någon middag med efterrätt :-) Skulle du rivit tältet och stuckit i väg ? eller hur blev det med den saken. Får nog veta i kommande avsnitt kanske "Ler". Vilken spjuver du var på den tiden, har det även följt dig vidare genom åren ??
Du var/är för skön min vän .-)
Kramiz /Ruth

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Frump

Frump

21 november 2007 17:23

Jo du Bengt, du hade/har nog mer än en räv bakom örat... :)

Ha en trevlig kväll, kram.

http://Frump.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

21 november 2007 21:09

Ja vi får i varje fall konstatera att du på grund av din lögn fick rutin på att riva och sen sätta upp tältet. Och sen att det var löftet om middagen som fick dig att stanna kvar. Ja se karlar, de är sig lika.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Ingen bild

kurrelina

21 november 2007 22:59

dubbelt goa du....tack för det du skrev...
kramenmjamen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se