Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 19 november 2007

Kvar i Huskvarna!

Av Bengt - 19 november 2007 11:34 Träffar hela familjen igen. 


Det hade nu blivit lördag. Denna dag jag fåttten kompis och följde med honom hem.

 Både hans mamma och pappa samt tre syskon var hemma.

Familjen hette Karlsson.

Min nyvunna kompis berättade lite om mig och hans mamma tyckte jag skulle få stanna kvar till middagen som snart skulle bli färdig. Det blev köttbullar, sås och potatis med lingon (krösebär som de sa).

Efterrätt blev det också av hemmainkokta päron och vispad grädde som blivit skummad hemma från mjölken.

De ställdes mycket frågor till mig av hela familjen som lyssnade intresserat. Jag var liten till växten och hade inte talat om hur gammal jag var när jag berättade att jag cyklat från Helsingborg och var på väg till Stockholm. Jag såg vist ut som tio år. De var förfärade av att jag ensam givit mig iväg på en sådan cykelfärd. Jag borde ta tåget hem igen tyckte de. Allra helst då för  att jag även fått ont i ett knäet.

Då jag många år senare arbetade som mentalskötare på Ryhovs sjukhus i Jönköping så Passade jag på att besöka  denna familjen Karlsson. Men då fanns inte kåkarna vid Vätternäs. Således ej heller då  familjen Karlsson där!

Hur skulle jag nu kunna få träffa dem igen. Jag hade också med min dåvarande sambo. Men jag hade satt mig för att träffa dem skulle jag.

Vi gick till affärer och frågade efter Karlsson som hade bott i Vätternäs. I en affär fick vi faktiskt napp! De viste en Karlsson som bott där. De hade även en adress till dem som vi då fick.  Kundfe det vara dem tro?

Vi lättade upp adressen. Karlsson stod det på brevlådan på andra våningen i det rätt nybyggda huset. Ringde på och en äldre herre öppnade dörren. Han undrade vem vi sökte samtidigt som han stirrade på mig som om det var något igenkännande ansikte han såg. Jag berättade

vem jag var. Som hans ansikte sken upp med ett leende. ”Mor lilla” Ropade han inåt lägenheten, ” Han som cyklade från Helsingborg är här!” Vänd till mig: Kom in, kom in.

Det var den Karlsson vi hade kommit till!

Vi steg in och där kom min gamla kompis mamma och slog armarna om mig.

Det blev fart på hans pappa med att ringa runt till alla hans barn inte minst min barndomsvän som jag en gång träffat vid Vätterns strand. Alla kom och så var vi samlade runt ett bord som för många år sen men nu var alla vuxna..

Det blev mycket berättelse om hur färden gått vidare för mig och hur våra liv sedan förfarit med oss. En riktig lyckad och trevlig kväll.

Men nu är jag fortfarande kvar i berättelsen när jag bara var tolv år och cykeläventyr.

Knäet blev bättre dag för dag. Det röda var borta och jag kunde åter böja knäet, men gjorde

fortfarande lite ont när jag vandrade upp till utsikten där jag kunde se ut över hela Huskvarna,

se ut över Vätterns vatten och bortåt Jönköping.

Forts. Klicka här!


Hoppas dagen börjat bra och att det blir en mycket fin vecka för er—KRAM!

 
ANNONS
 
Alle

Alle

19 november 2007 12:08

Så trevlig läsning...det blev ett litet skutt i hjärtat...över att du fann Karlsson familjen och fick möjlighet att träffa dom igen...en sån tur du hade!
Trevlig och intressant läsning som vanligt!
Ha en trevlig dag!

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Linda

Linda

19 november 2007 15:43

Ville bara titta in o önska dig en trevlig vecka. Hoppas att helgen har varit skön.
Jönköping åker jag bara till när jag ska till IKEA. haha

http://bizzab.bloggagratis.se

 
Gunnel

Gunnel

19 november 2007 17:25

Vad roligt att träffa familjen efter så många år, ni måste ha haft en del att tala om ...

Önskar en trevlig kväll, kram

http://Frump.bloggagratis.se

 
christina

christina

19 november 2007 18:43

Men Bengt....så taskigt att kärringen inte var hemma när du hälsade på:)
Ha en skön kväll vännen
Kram

http://qinna.blogspot.com

 
Marianne

Marianne

19 november 2007 22:32

Roligt att återse trevliga människor man mött tidigare i livet. Nu får jag allt lite dåligt samvete för de trevliga personer jag har tänkt söka upp under en längre tid men inte gjort. Jaha, då får vi se om du får fart på tramporna i morgon då. kram

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

19 november 2007 23:40

Äntligen så kom det en fortsättning, men du är fortfarande kvar i Jönköping. Roligt att du kunde leta rätt på den vänliga familjen och att det blev ett så kärt återssende. En rolig berättelse..
Kram Ruth

http://bernamis.bloggagratis.se

 
skogsfrun

skogsfrun

20 november 2007 06:05

Jönköping är en fin stad vid Vättern, där trivdes du väl bra? Simmade du nån gång till Visingsö? Där har skogsfrun bott:)
Nu bär det väl snart av mot Stockholm?

http://barasaras.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se