Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 12 november 2007

SÅ BÄR DET I VÄG!

Av Bengt - 12 november 2007 11:21

Bilder: Rektorsgatan som inte var byggt vid denna färd. Det andra stora huset till vänster är byggt på vår kolonilott. Liden 100 där jag bodde låg till höger om huset.

Den andra bilden är Per och Kersti i Appladalen, Värnamo.



Får sällskap på färden!


Sitter så upp på den färdigpackade cykeln. Från Liden 100 mot Stattena snurrar hjulen iväg.  Mina kompisar synts inte till och skönt är väl det.

För lite orientering skull så går Bergaliden ihop med Liden vid det kvarteret jag bodde.

Där Hälsovägen och Långvinkelsgatan (Liden) stålar ihop i spets vidtager riksvägen som heter riksettan. Stattena var in och utfart förr, där man fick betala tull när man skulle in och sälja sina varor i Helsingborg.

Där är också slutstationen för spårvagnen och även om det finns några huslängor kvar så får man anse man har lämnat Helsingborg.

Solen skiner, en liten vindbris på ryggen som är bar. Skjortan hänger över styret en stund till. Det är ännu bara morgon och det går väldigt lätt att cykla och farten är god.

Cyklar förbi några hus vid Berga som pansarregementet heter. Varefter man färdas ett bra stycke i en vacker allé. Sen är det rena landsbygden. Raps och sädesfält om var annat med sina bondgårdar.

Första samhälle jag kommer till nästan två mil från Helsingborg är Bjuv. Där sticker upp små  spetsiga berg som är helt svarta. Bergen består av kol. I Bjuv fans ett av Sveriges fåtal kolgruvor, som var ett gott tillskott under krigets stängda gränser.

Har kommit till Ljungby och går in på ett café för att fika. Där sitter redan ett par killar i tjugo års åldern. Slår mig i slang med dem. De kommer från Malmö och ska också cykla till Stockholm. Efter fikat gör vi sällskap ut till våra cyklar. När de ser att jag har tält undrar de om de inte kan få ligga över i tältet när det blir kväll och dags att sova.

Jo varför inte! Det var ju bara roligt att få sällskap av ett par äldre killar och så får man hjälp med att slå upp tältet. Något som är väldigt besvärligt att göra ensam..

Så cykla vi så tillsammans och har trevligt och mycket att prata om. De berättar  att de har bara sovsäckar med sig då de tänkt sova på vandrarhem eller pensionat.

Vid Örkelljunga bjuder killarna mig på middag Vilket jag blir väldigt tacksam för. Så slapp jag att laga mat den dagen eller slösa pengar. Sen bjöd de mig också på  fika i Markaryd.

När vi kom fram till Värnamo hade det blivit långt gånget på kvällen. Vid Appladalen slog vi så upp tältet. Killarna hade köpt tre Wienerbröd och några läskedrycker som

 vi åt och drack innan vi kom till ro och somnade.


Fortsätning följer! Klicka här!



Ha en ny underbar vecka---Kram!

 
 
christina

christina

12 november 2007 13:23

Kul att följa med dig på din färd....
Ha en skön måndag vännen
Kram på dig
Tack för att du kikar in på min blogg:)

http://qinna.blogspot.com

 
Alle

Alle

12 november 2007 13:36

Spännande läsning...man vill ju läsa mer...men det kommer väl mer antar jag ...!
Kram och ha en trevlig dag!
Wienerbröd är gott med choklad på!

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

12 november 2007 14:04

Ja då är du på väg mot den stora staden nu. Sällskap har du också fått. Då väntar vi på fortsättningen i morgon. Ha en bra vecka, kram

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Linda

Linda

12 november 2007 15:56

Ville bara titta in o säga hej o önska dig en trevlig vecka
Ha en bra måndag Kram

http://bizzab.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

12 november 2007 16:58

Roligt att få följa med på ditt trampande genom Sverige. Undrar hur många mil har bakom dig genom dina färder. Med stor glädje och nyfikenhet längtar jag efter fortsättningen på detta äventyr.
Kramiz vännen (du är en underbar vän Smeden)

http://bernamis.bloggagratis.se

 
skogsfrun

skogsfrun

13 november 2007 17:55

Du skriver så medryckande och tidstroget att man nästan trampar där vid sidan om er;) Väldigt roligt att läsa!

http://barasaras.bloggagratis.se

 
Nettan

Nettan

19 november 2007 18:06

Hej smen
Rektorsgatan ligger kvar på samma ställe ännu *S*
Tack för din fina ord och det varma välkommnadet på min blogg
Sänder även en kram till dig '
KRAM

http://trollsystern.blogspot.com

 
Marianne

Marianne

5 juni 2010 10:08

Hej jag undrar om du har hela texten till Och kärringen rullar på gården in
Har en dam på en dagverksamhet som jag jobbar på som sjunger denna visa men kan bara i början
Tack på förhand svensson_marianne@msn.com

http://Texten till och kärrinen rullar på gården in

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards