Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 6 november 2007

TILL GÖTEBORG. Jo pyttsan!

Av Bengt - 6 november 2007 11:58

Bilderna: Laholm och Norreport, Halmstad
Denna port fick vi cykla igenom då vägen gick där!


Nu hade vi blivit tjuvar också! Fy!

Förra året skulle vi ju Skåne runt. Nu bestämde vi oss för Göteborg fast det inte gått så bra med Skånerundan. Nu var det bara en rak sträcka genom Halland!
Där hägrade Liseberg. Nu var vi ju också ett år äldre och de var ju inte längre sträcka än en tur runt Skåne.
Det var samma killar som nu med friskt mod satt kursen norrut mot den stora spännande staden.
Första anhalten var Ängelholm där vi varit två år innan, så där kände vi oss riktigt hemmastadga ett par nätter.
Att det fans en ås vi skulle över det viste vi. Det var Hallandsåsen någon mil norrut. Men att det var en sådan hemsk backe vi måste leda upp våra tungt packade cyklar för det hade vi inte föreställt oss. Upp kom vi och vilken farlig fart det sedan gick nerför på andra sidan! Där Halland tog vid.  Oho, vinden ven runt öronen skjortorna fladdrade rakt bakom oss.  Vi skrek av förtjusning. Besväret att traska uppför var fullständigt bortglömt.
Den dagen kom vi fram till Laholm. Denna lilla vackra stad med några små gator av små låga söta hus där rosorna växte uppåt väggarna. Där fans också ett förunderligt ovanligt torg med gamla hus runt. Så kunde man också gå och se på  ån Lagans vattenfall med dess kraftverk.
För att kunna bada och slå upp tältet cyklade vi så till Melbystrand vidsträckta badstrand med dess sandkullar. Där stannade vi två nätter.
Sen fortsatte vi vår färd norrut. På ett bageri gjorde vi något man inte får göra. Vi stal vetebullar. Vad vi var smarta och duktiga som kunde göra det utan att bli upptäckta!
I alla fall saknades inte bullarna på bakplåten som var utsatt i ett ställ förrän vi var långt därifrån. Vi kom till Halmstad och gick runt och tittade lite i den staden. Där stod en drickabil.
Nu hade vi lärt oss att stjäla också. Så medan föraren var inne i affären gav vi oss i väg
med var sin läskedryck tagna från bilflaket.
Så cyklade vi vidare. Men först skulle vi cykla genom valvet som bilden ovan visar. Vägen gick nämligen igenom där på den tiden.
Där passerade vi ån Nissan innan vi slog läger nästa gång.
Vi  slog läger någon mil ovanför Halmstad  i en talldunge intill stranden, där vi stannade bara en natt.
Fortsättning följer. Klicka här!


Ha en underbar dag, kväll och kram på er!

 
 
alle

alle

6 november 2007 12:51

Melbystrand badstrand...där tillbringade jag många sommrar som barn...härligt!
Men att ni orkade cykla överallt...

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

6 november 2007 15:42

Jizzes så många mil ni har lagt bakom er på era tältfärder. Att bara tänka på dessa trampade äventyr ger muskelverk av bara tanken. En mysig känsla inom er av upptäcktslust och oförutspådda äventyr, där det alltid skedde nya upptäckter av stora och små händelser. Tuffa tjuvar :-) hmmm hoppas det inte stegrades ? men det var inga grova brott som kräver buren, bara några pojkstreck den gången, men säkert lockade det till flera gånger när tillfället bjöds !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Frump fnissar

Frump fnissar

6 november 2007 17:46

Ja kondition hade ni i alla fall... :)

Kram!

http://Frump.bloggagratis.se

 
skogsfrun

skogsfrun

6 november 2007 17:55

Skogsfrun undrar om ni kom fram till Gbg..? Den gamla vägen var förstås cykelvänlig och gick utmed kusten, inte så mycket trafik på den tiden. Det är tillfället som gör tjuven -och hungern;)

http://barasaras.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

6 november 2007 19:22

Inte visste jag att jag satt och skrev kommentarer i en förslagen tjuvunges blogg. Nä, skämt åsido. De stölderna är nog preskriberade idag, om de ännes upptäcktes. Ja motion fick ni i varje fall. Ska bli intressant att se om ni kom fram till målet denna gång.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards