Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2007

Lite i dag också!

Av Bengt - 28 oktober 2007 12:42


Så får ja så här på söndamiddag visa Helsingborgs rådhus 66 m. högt.

Kärnan var bara 33.m men är ändå högre upp!


 Så får jag bjuda på lite skoj också!Det var på riksväg 34 mellan Målilla och Hultsfred som en polisbil äntligen kom ifatt en bil som körde som bara den. Polisbilen vinkade in bilen, Gillis klev ur, gick fram till den förföljda bilen och sa :

 – Jag vill berätta för dig att jag har bara ett par minuter kvar av mitt arbetspass, så om du kommer med en bra förklaring varför du körde så in i helvete fort så skall du slippa undan. Men då skall det vara en förbannat bra förklaring, sa Gillis.

– Jo, för tre månader sen så var det en polis som stack med min fru, och nu trodde jag att han ville lämna tillbaka henne.


- Vem är äldst i Målilla ? undrade lokalreportern

- Ingen, för hon dog häromdagen.


En lantbrukare lämnade in sin traktor på en verkstad i Vena. När han skulle hämta den så tyckte han att räkningen var hög, och att den inte stämde överense med antalet timmar verkstaden lagt ned.

- Att traktorn var dålig det visste jag. Men inte trodde jag att den var så dålig så att Ni var tvungen att vaka över den på natten.


Ha en fin avslutning på helgen önskar jag er alla!

 
ANNONS
 
Ruth

Ruth

28 oktober 2007 13:26

Rådhuset i Hälsningborg är en ståtlig byggnad, upplys gärna när den blev född..
Historier är alltid upplyftande en gråmulen och blåsig dag. Polishistorien fick 1:a priset, följd av traktorn på plats 2.

http://bernamis.bloggagratis.se

 
skogsfrun

skogsfrun

28 oktober 2007 14:11

Så vackra byggnader görs tyvärr inte längre, kanske är det Sveriges vackraste rådhus?

http://barasaras.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Smeden

28 oktober 2007 15:12

Svar på din fråga Ruth! Rådhuset byggdes 1897. När jag växte upp låg polistationen i ena änden(liksom baksida) Där var också tingsrätten. Där gifte jag mig!

 
Marianne

Marianne

29 oktober 2007 11:19

Tre vitsar och ingen av dem var en fräckis. Men de var bra och framför allt den med traktorn.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Trolltyget

Trolltyget

29 oktober 2007 16:56

Dom där historierna var roliga *Skrattar*

http://mrlns.blogspot.com

 
Frump

Frump

29 oktober 2007 17:16

Mycket vacker byggnad!
Har aldrig varit i Helsingborg, kanske är på tiden att man tar sig en tur dit.

Roliga historier! :))

Kram!

http://Frump.bloggagratis.se

 
Berndt

Berndt

29 oktober 2007 21:28

:-))... När jag själv åkte fast för fortkörning frågade polismannen: Varför tittade du inte när du körde om mig, då hade du ju sett att jag har uniformen på mig!
Jag svarade att jag trodde han bara var en pensionär som var ute och söndagsåkte.
- Bra svarat, sa polisen och storgarvade. Ingen har svarat så förut! :-))

http://tiberg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se