Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2007

EN KALL SOMMAR.

Av Bengt - 24 oktober 2007 13:21

 Bild: Tid som nu är förbi.Blev inte som vi planerat.Vintrarna hände det inte något speciellt av intresse. Det var skolan det var skridskoåkning. När det var snö, bygga snöborgar och ha snöbollskrig. Kälke och sparkåkning. Ofta blev det åk på bara en masonitskiva i backarna. Skidor kunde jag inte åka!  Det var mycket simning och simhopp på varmbadhuset. Jag blev medlem i HSS Helsingborgs simsällskap redan vid skolstarten. Med tiden var jag med i simtävlingar och framför allt simhopp. Jag var alltid med i skämthoppar gruppen. Ett hopp hette upp och ner vända världen. Det innebar att från 5 meters trampolinen stod en kille och höll mig i benen medan jag stod på huvudet och höll honom om benen. Så kastade han sig ut i luften och snurrade ner i bassängen. Han var en stor kraftig kille och hur jag än kämpade för att inte komma under honom ner i vattnet blev det ändå så alltid.
 Hade det inte hänt en olycka när jag gjorde det  tyska hoppet med skruv några år senare, så kanske det skulle kunnat gå långt för mig i simhoppstävlingar. Efter att jag sviktat upp i luften
och vänt neråt med huvudet var samtidigt svikten på väg mot mig. Jag hade halkat till och gjort en miss som innebar jag inte kom tillräckligt långt ut från svikten utan stötte ihop med huvudet i den. Nedkommen i vattnet värkte det fruktansvärt i tänderna så jag viste varken vad som var upp eller ner. Efter det hoppet tog det många år innan jag vågade mig på några hopp från en trampolin och då var det för sent att bli något riktigt ämne för tävlingar.
Nu har jag varit förflyttad några år framåt i tiden så nu får jag gå tillbaka när jag var åtta år.


 Året innan hade vi ju fått riktig smak på det där med campning. Då skulle vi ju ta längre turer och se den vida världen. Det blev bestämt att vi skulle till Kullaberg som vi hört så mycket berättats om. På vägen dit passerar vi det mycket lilla samhället Hittarp. Det ligger sådär sju, åtta kilometer efter Helsingborg.. Dit vandrade vi längs stranden till på vintern för att dricka varm choklad på det enda kafé som finns där . Vi var fortfarande samma fyra killar. Sune, Tollan (Torleif), Pelle och jag.
 Kullaberg är berget längst ut på Hallandsåsen med sina branta och vassa klippor. Där många skepp krossats mot innan det blev byggt en fyr där. En fyr som man får besöka invändigt. Innan man kommer dit kommer man igenom det lilla så kända samhället Mölle med sina pensionat och restauranger  dit de rika for och förlustade sig.
Vi cyklade två och en halv mil och slog upp tältet på en äng nära stranden. Då var det knappt en halv mil till Höganäs. Strax före Höganäs låg små hus efter vägen där det såldes keramik, mest krukor. Vi vandrade in till Höganäs dagen efter vi kom fram men där tyckte vi inte var något intressant. Natten hade varit kall och vi var ganska frusna när vi steg upp på morgonen.
Dagen var inte heller varm så det blev dåligt med badning. Jo badas skulle det göras ändå fast det var kallt. Ingen ville ju vara fegis för de andra. Redan vid läggdags på kvällen frös vi.
Det blev en lång natt. Huttrande utan att kunna sova försökte vi krypa ihop nära varandra.
Vi skiftades om att ligga i mitten. Nej det var vist inte så kul med camping alltid.
Ännu hade vi inte lärt oss hur man la under tältet och la upp vid sidorna m.m för det är under ifrån kylan kommer.  Nu var vi inte så stora sturska pojkar som klarar allt utan vi var rätt så gnälliga och tyckte nog lite synd om oss själva var för sig utan att säga det.
På morgonen lagade vi ingen gröt vi åt bara smörgåsar och drack the. Sen packade vi ihop och satte oss på våra cyklar. Det var Kullaberg vi skulle till. Men cyklarna var vända mot Helsingborg och dit gick det. Så var det slut med den sommarens camping!
Men vi lovade oss att nästa sommar skulle det bli annat av.

Fortsättning följer: Klicka här!

 
ANNONS
 
Alle

Alle

24 oktober 2007 14:17

Vackert foto...trevlig läsning som vanligt!
Gick det bra med simmningen i dag då?...det kanske inte va så kallt?
Kram

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Smeden svarar

24 oktober 2007 14:30

Alle! Går inte och simmat på nägon timme ännu!

 
Ruth

Ruth

24 oktober 2007 14:49

Näää, bloggen är inte helt frisk ännu, den låste sig totalt när jag kom till koden, fick stänga på hårddisken gick inte att komma ur. Räknaren är fortfarande borta, hmm. Alltid så trevliga inlägg som du sätter in, säkert kedde det mycket annat roligt på era telt-turer som du håller inne med "Ler" fram med det bara !
Kram Ruth

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Frump

Frump

24 oktober 2007 18:07

Tittar in och säger hej!
Funderar lite, hur kommer du ihåg allt så bra... skrev du dagbok som ung?

Ha det gott!

http://Frump.bloggagratis.se

 
Alle

Alle

24 oktober 2007 22:38

Men nu har du väl simmat kanske??
Kram

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Alle

Alle

24 oktober 2007 22:58

Går det inte att smyga in en dam då?

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
skogsfrun

skogsfrun

25 oktober 2007 07:19

Skogsfrun har alltid beundrat simhoppares mod och skicklighet, synd på den där missen!

http://barasaras.bloggagratis.se

 
christina

christina

25 oktober 2007 08:28

God morgon Bengt!
Hoppas att du sovit gott?
Önskar dig en skön dag
Kram vännen

http://qinna.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se