Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 19 september 2007

DAGENS SMIDE!

Av Bengt - 19 september 2007 12:25


Ska jag välja politik eller psykologi idag?
Båda ämnena är  aktuella just nu i mina tankar.
Tar psykologi ett ämne jag av bl.a, yrkesmässig erfarenhet
inte är okunnig i.


Det har hänt en hel del vad det gäller vad jag varit med om
i denna bloggvärld. Nu senast har inträffat något som är väldigt intressant ur psykologisk synvinkel. Intressan för vad man i slutändan kan komma fram till!
En person gör en lång skrivelse som inte går att ta miste på också är riktad till en viss person. I det är ju inget onaturligt, fel eller konstigt.
Men man i den skrivelsen gör gällande att man är besvärad av att den personen gör besök varje dag och vill att dessa besök ska upphöra.
Det är också förståligt att man skulle kunna känna så och vara besvarad av det.
Det skulle kunna vara som att en person tittar in i ens hem.
Men då det inte finns något som helst tecken på att det varit någon som tittat in i hemmet som är öppet för allmänheten. Har man ett hem man ställer ut för allmänheten så måste det ligga något speciellt i det att finna ut om det kan finnas en viss person som tittar in för att också ta del av vad som visas. Det faktum att personen gjort besök men inte lämnat något efter sig då den inte talat med värdinnan som alla de andra gästerna.

 Vad kan ha stört värdinnan i ett besök när hon inte kunnat haft en aning om besöket. Såvida det inte föreligger nyfikenhet

och intresse hurvida personen gör besök eller ej.
 Då kan det inte vara som personen säger att den inte vill ha det besöket eller hur?
Har man inte ett speciellt intresse för personen i fråga så gör man sig inte dagligen allt det besväret man måste göra för att veta att dessa dagliga besök gjorts!
Om det går  att ta reda på om någon speciell varit inne i ens blogg?
Om det är omöjligt måste det i så fall föreligga lögn eller en förföljelsefobi.
Vad det gäller dator är jag för okunnig för att veta vilket!
Då har man också talat emot vad man för övrigt sagt.
Vem som helst som inte var intresserad av att få besök i sin blogg av en person,
Skulle väl strunta fullständigt om den tittar in i ens blogg. En annan sak skulle ju vara
om den kom med ovälkomna och fula kommentarer.
Vilka slutsatser kan man då dra av detta! Jag drar den att det måste ha funnits speciella känslor för personen som fick sig en törn som av högmod är omöjligt att förlåta.
Detta smide var inte riktat till personen i fråga mer än till en viss del utan är en helt allmän betraktelse.

Om personen även är nyfiken på vad jag smider här så vist skulle det roa mig.
Vilket jag tror personen är också utan att lämna några spår efter sig! Men hon har ju visat spår redan att hon varit i min smedja och tagit del av mitt smidande med det inlägg hon därefter gjort!
Men faktiskt så struntar jag i vilket om hon hälsar på eller inte. Det hela här hör bara hemma i mitt människointresse och studier i det.
Men alla är välkomna med VÄNLIGA kommentare i smedjan även om de är av annan mening än vad jag smitt!


Vill här också säga till alla mina bloggvänner jag nu har kommit över de tråkigheter
som varit en tid. Den hjälp jag genom kommentarer från er rått tackar jag för.  Så nu kör  jag som vanligt med min smedja om vad jag tänker i det jag finner för stunden intressant att dela med mig av!

 
 
BLomst

BLomst

19 september 2007 13:06

Utrolig bra og gjennomtenkt skrevet! En passende illustrasjon, også. Isfjell, ja (;

GODT Å HØRE at du nå er over tråkigheterna!

*ønsker en fortsatt fin dag, og klemmer på*

http://blomst.bloggagratis.se

 
Gisan

Gisan

19 september 2007 13:58

Ett spännande/tankeväckande ämne och en fantastisk bild. Ta den bild du vill ha hos mig. Men ange gärna källa om sådan finns hos mig. De gånger jag inte har källa har jag ej kunnat frambringa någon. Kramar...

http://gisan.blogg.se

 
Gisan

Gisan

19 september 2007 14:32

gisan71@hotmail.com är min mailadress om det är något du vill skriva sånt som inte alla ska läsa. Kramar...

http://gisan.blogg.se

 
Ingen bild

Erika

19 september 2007 14:52

Eftersom vi inte kommentera i varandras bloggar längre. Så ser jag ingen anledning varför Du har min länk kvar. Jag ber Dig att Du tar bort den!

 
Ingen bild

Smeden

19 september 2007 15:06

Erika! Att jag inte kommenterar hos dig beror på att du inte vill det. Även för att du inte kunnat förlåta mig samt att du själv inte anser dig ha något att be om förlåtelse för.
Att jag har kvar länken beror på att jag gillar din blogg och njuter av vad du har där. En blogg är ju öppen för alla så jag struntar i om du inte vill jag ska hälsa på den!

 
christina

christina

19 september 2007 15:59

Tråkigt att du har svårt att kommentera i min blogg,vad har du för internetuppkoppling?
Beror mycket på det.
Jag har lagt ut en fråga ifall fler har det svårt men alla andra har inga problem.
Du är välkommen med kommentarer, kul med nya gäster i bloggen.
Ha det gott
Kram

http://sockertoppan.blogspot.com

 
Ingen bild

Erika

19 september 2007 16:24

Du ska godkänna det sista jag skrev.!

 
Ingen bild

.

19 september 2007 16:30

Jag skrev en lång kommentar till Dig att Jag inte var den person som skickade en anonym kommentar till Dig. Jag försökte med alla medel får Dig att tro på att Jag var oskyldig. Det spelade ingen roll vad jag försökte övertyga Dig om. Du hade Din uppfattning klar om mig.
Efter det kom ytterligare en person in i bilden, och skrev med några få ord att Jag inte var den som skickat anonymt till Dig. Genast TRODDE du på den personen , men inte på Mig. Tänk efter reelllt. Vad är det jag ska förlåta? Det hade jag nog gjort om Du trott på "Mina ord" först och inte någon annan. När har Jag sagt till Dig att Du inte ska kommentera i min blogg? Tänk sedan till hur du misstolkade varje bokstav i det jag skrev. Du bara öste på att Jag var den Du hela tiden misstänkt. Kan tala om för Dig att jag håller inte på med sådana barnsligheter och jäklas med någon. Det ligger inte i min natur. Jag lägger min energi på annat.
Sedan vill jag att Du ska vara observant på en sak. Du kan inte har min länk kvar mot min vilja! Lägg ut denna kommentaren också, eftersom det andra är utlagt!
av Erika den 19 september 2007 kl 15:31

 
Ruth

Ruth

19 september 2007 16:34

Alla kan inte gilla alla, och alla kan inte tycka lika. så kommer det alltid att förbli.

Har gett ett svar i min blogg på din undran.

Regn och rusk denna höstdag / kram

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

19 september 2007 16:34

Har man valt att ha en öppen och officiell dagbok, så är ju den öppen för alla. Även för de personer man inte vill ha någon kontakt med. Jag vet inte om det är möjligt att stänga ute någon från sin blogg. Men det går ju att välja vilka kommentarer som ska godkännas eller inte. Men det är ju som sagt upp till en själv att ta beslutet på om man vill ha en officiell dagbok eller inte och då får man ju ta följderna där efter. Trevliga som otrevliga.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Smeden

19 september 2007 16:39

Erika! Ja detta var det sista du skrev. Hade tagit bort det då jag inte kunde tänka mig att du ville jag skulle godkänna det!
Nu tror jag vi har tjafsat färdigt.Upprepar att jag bett om förlåtelse så mkt som är möjligt. OK har vi inte sagt så mkt vi kan nu.Allt är bara att acceptera. Jag har gjort det och glömmer hela historien!

 
BLomst

BLomst

20 september 2007 00:27

Ønsker vår eminente smed en riktig fredfull natt!

*klemmer godt på*

http://blomst.bloggagratis.se

 
Inga M

Inga M

20 september 2007 06:18

Hittade den här bilden hos Gisan. Den är helt otrolig! Eftersom hon hänvisade till Din blogg blev jag nyfiken och gick hit.

http://inga.blogg.se

 
Gisan

Gisan

20 september 2007 06:24

Jag har "lånat" den här bilden till en dikt. Kramar...

http://gisan.blogg.se

 
skogsfrun

skogsfrun

20 september 2007 08:26

En talande bild; det mesta finns under ytan ;)

http://barasaras.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards