Bengt-Alfreds Tankesmedja

Alla inlägg under juni 2007

Av Bengt - 3 juni 2007 23:27


Hårklippning!


Förra smidet slutade med rakning. Nu fortsätter jag där. Som jag sa fick vi ju även klippa patienterna själva på avdelningen. Det var ju inget man fått eller fick någon undervisning i. Det var bara att sätta igång att klippa patienterna. Det värsta var att klippa psykopaterna. De ville ha det snyggt och bråkade mkt om det inte blev snyggt och som de ville ha det. Dem slapp jag i alla fall att börja träna på! Då skulle jag nog blivit utsatt för fler mordförsök, om jag inte rent av skulle blivit mördad. Glömmer inte hur en kvinnlig vårdare hade fått  håret avslitet med rötter och svål av en sådan patient! Hon kunde sen inte arbeta kvar.

Den första patient var en liten klubbig man som hade ett stort yvigt ljust hår och inte klippt på länge varför det var långt också. Så började jag klippa. Jag vågade inte klippa av så mycket. Men oj,oj, som det såg ut! Ni vet sån där gammal potta ( nattkärl) klippningen sår ut som jag hade använt en sådan på huvudet och klippt runt den. Jag klippte, begrundade resultatet och klippte igen. Till sist hade jag klippt färdigt. Men stackars patient han hade ju inte mer hår att klippa, så det var klart jag var färdig med klippningen på honom!

Nästa patient jag klippte fick lyckligtvis ha lite hår kvar! Efterhand som jag klippte patienterna, så blev det bättre och bättre. Till sist kunde jag även klippa psykopaterna så de blev nöjda.

Något år senare på ett annat mental sjukhus stod jag klippte en patient. Då stod det en annan patient och tittade på min klippning och så sa han: Din klippning blir ju snygg men hur i herrans namn håller du verktygen? I dag förstår jag inte hur jag kunde klippa så som jag då höll i dem! Jag undrade vänligt hurså. Svaret från honom var att han var frisör och sen lärde den patienten mig hur man höll i frisörverktyg när man klipper!

Så en rolig kommentar från en patient. Vilket det finns många från.

En dag när jag stod och badade en patient hörde jag en röst utanför badrummet. Det var en Patient som gick fram och tillbaka och pratade med sig självt. Han gick där och undrade varför ingen kommit på att göra dem på det viset. Det skulle ju ta mindre plats och lättare att paketera dem. Men jag hörde aldrig vad de skulle komma på att göra. Jag var givetvis nyfiken!

Så jag går ut och frågar honom: ”Vad är det de skulle komma på att göra för något?”

 Svar:  ”Tänk, om dom gjorde äggen fyrkantiga som en kub istället för en sådan konstig form!

Denna patient hade lagt handen på tågspåret när tåget kom.

Detta för att det var syndigt att onanera, vilket han inte hade kunnat låta bli! Så han var utan sin högra hand. Med det var ju tyvärr inget roligt!


Forts. Klicka här!

ANNONS
Av Bengt - 2 juni 2007 14:57

Citerar: ”Ska det va Aftonbladet eller Expressen?”

Varför inte lite politik också mellan varven?


Vi har i perioder haft en väldigt lång tid av en socialdemokratisk regering. Undantag för en samlingsregering som kröp för nassarna och en borglig som sprack men hann köra ekonomin helt i botten.

 Man är bra okunnig i politisk historia om man inte vet hur det var innan vi fick allmän rösträtt som borgarna var emot och om man inte vet hur det var när borgarna styrde. Allt för många vill vrida tiden tillbaka och få det som det var då!
Dom som vill det har nu fått sin högerregering igen! En regering som vill att allt som är allas gemensamma ska kunna tas hand och ägas av kapitalister. Allt av folkets gemensamma säljs ut för en spottstyver. Det som ger bra inkomster för hela folket och inte  bara till kapitalisterna!

Det är snart bara luften/syret som inte ägs och ska tjänas på av dem som på något vis kan köpa det. Men tiden är  väl inte allt för avlägsen till det!
Men det sorgligaste av allt är hur en socialdemokratisk regering kunnat förvanskat sin politik som har skett.   Ett  parti jag en gång var aktiv i!  Ett parti med dess ursprung från ungsocialisterna ( där min farfar var en agitator vilken blev jagad med mordvapen av drängarna som storbönderna beordrade dem när han försökta organisera dem.) som huvudmålet var solidaritet och rättvisa. Där ingen skulle kunna utnyttja och förtycka el skulle kunna tjäna orättvist  på den andre. Det skulle skapas social trygghet för alla och varje individ skulle ha samma värde. OBS FÖR ALLA!
Nu har Sossarna glömt bort alla de gamla kämparna för att nämna exempelvis min farfar mjölnaren Alfred Andersson från Trelleborg, Hinze Berggren, Axel Danielsson som startade tidningen ”Arbetet”, men inte minst och främst MÄSTER PALM m.fl.!  Om de nere från sina gravar skulle kunna med ett periskop se vad hänt med detta parti skulle de vrida sig som skottspolar av förtvivlan!!!  I dag tycks sossepamparna sitta på sina ”arslen” i styrelser och riksdag för sin egen skull och lyfta sina feta arvoden, avgångsvederlag och pensioner!
Det är ju värre än borgarna i deras politik, för de har ju förrått sig själva och inte fört den politik som de har i sina stadgar.

Borgarna, om man vet lite om dom och kan något om svensk arbetar historia, vet man vilka de är. Kan någon säga varför de skulle var annorlunda i dag än de var på  storböndernas tid, där drängarna kunde pryglas och på träpatronernas tid då du omedelbart kunde få sparken om du sa något som inte passade honom? Då familjer med många barn helt sonika slängdes ut på gatan! När de beordrade ut millitär mot strejkande Ådalsbor!  En gång till vad har gjort dem i sinnet  annorlunda i dag? Detta även om de nu gör sken av att vara så måna om den enkle lilla människan och låssas vara ett nytt arbetarparti! De har varit mot barnbidrag, sjukassa, allmän pension och allt som kunnat skapa trygghet för den vanlige lilla arbetaren!
Men när man ser hur reklam kan manipulera människor hur kan då inte människor manipuleras av de som har makten och kapitalet! Makt och kapital är förenat i ett och samma!
Säg inte att detta är kommunistiskt för den vet jag mycket väl hur den missbrukats, men som jag inte ska ta upp nu och häri!  Observera det är en F.D AKTIV  SOSSE som smidet detta!
Tänk och åter tänk! Får du huvudvärk så ta en Albyl så går det!  Tänk vad du vill, men tänk logiskt och med kunskap!
P.s Varför är det så väldigt tyst om lagen om att få bugga, telefonavlyssna och öppna brev? Det har bara nämnts i en enda nyhetssändning och jag har försökt ta upp det i ”ring P1”!
                                                  
                                                  
                                         D.s.

ANNONS
Av Bengt - 1 juni 2007 15:18När jag gick i skolan så fick jag lära mig att jag var dum i huvudet. Det enda som jag fick bra betyg i var två ämne vilket det ena var trädgårdsskötsel, som jag inte kunde ett enda uns av, men läraren tyckte om mig. Gymnastik var jag bra i och främst för att jag var med och tävlade i simning och simhopp fick jag bra betyg i det!  I skolköket tyckte jag det var roligt att laga mat och baka så jag fick ett intresse för det. Det var ett ämne som inte gavs betyg i!

Men som sagt dåliga och en del underkända betyg som jag fick av en viss anledning som jag kanske kommer att ta upp någon gång i framtiden. OK svenska var ett rättvist underkännande, liksom historia om det gällde att komma ihåg namn och årtal vilket var viktigt på den tiden!

 Vad fanns då att satsa på för en oduglig 15- åring med dåliga betyg när han slutat skolan?

Jo, att ge sig ut och trampa durk på de vida sju haven!  Jag fick mönstra på ett fartyg som vars namn var SS Lona ett 4,5 tons dövikt lastfartyg. Jag mönstrade då på som kockelev. Byssan låg midskepps vid bryggan. Som midskeppspersonal hade man en egen koj som allt befäl.

Den dag jag mönstrade på om det inte var full storm, så var det åtminstone  styv kuling.

Natten kom och vilken djävulsk natt! Sjösjuk var lille Bengt och längtade hem till landbacken igen! Efter den natten ville jag förklara mig sjuk och få ligga kvar i slafen! Ånej kocken såg allt till att jag fick kläderna på mig och satt igång att arbeta.

Mitt första arbete bestod i att skala potatis, hacka lök och sådana skitjobb. Det värsta var att rensa hönorna från innanmätet främst för att de var iskalla. Mitt sjå var också att tända och hålla fyr i spisen. Med tiden fick jag steka potatis, röra och passa soppgrytorna. Kocken var min lärare och efterhand fick jag göra lite mer som hade med matlagning att göra. Koka gröt , steka potatis o,s.v.

När jag så fick ett fullständigt eget ansvar så var jag stolt. Det ansvaret bestod i att jag helt och hållet skulle vara ansvarig för kaffet, potatisen och gröten. Det klarade jag med glans och beröm!

När oerfarna sjömän börjad sin bana på sjön skulle det alltid drivas med dem. Det första och enda (för jag hajade galloppen väldigt fort) som jag blev lurad till var att slänga ut slasken i lovart, vilket innebar jag fick allt samman tillbaks i ansiktet. Jag gick inte på att gå och mata kölsvinet. Kölsvinet är det utrymme där propelleraxeln går.

En dag när jag skulle röra i ärtsoppan. Det var en 25 liters gryta så brände jag mig på handloven av ångan när jag lyfte på locket. 1.ste styrman hade på den tiden sjukvårds utbildning. Så han fick pyssla om det rätt otäcka sår jag hade fått. Det är sällan det inte går vågor ute på de stora haven och på ett sådant här litet skepp rullar det alltid.     Grytor och stekpannor fick spännas fast på spisen så de inte åkte i durken. Det fans jack runt hela spisen. Där satta man fast stålskenor som gick runt grytan och stekpannan och spände fast dem.

Det fanns också en mässpojke, honom det drevs en hel del med då han inte kunde förstå när de drev med honom . Ja det var faktiskt synd om honom. Mässpojke är en som dukar och serverar och dukar av åt manskapet. Jag var själv en som var elak och dum mot honom. Bl. annat fick jag honom att gå ner till eldarna att hämta vakuum. Det var många lejdare att klättra ner och upp för!   Allt som hände under min tid som sjöman är något som får vara framtida berättelser. Det var inte så värst lång tid heller jag var sjöman men tillräckligt för att få ha tittat ut i världen.

En dag var det dags att mönstra av då jag kommit in på en kockskola som egentligen var bara för sjömän.

Men med den skolan blev jag så mkt kock så jag också kunde börja på restaurang som lägsta kock.

Vilket jag får berätta vidare om senare för att få lite kortare berättelser, så det inte blir tröttsamt för er som har lust att läsa mina smiderier!

Forts. Klicka här!

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se