Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 2 juni 2007

HÖGER --VÄNSTER??

Av Bengt - 2 juni 2007 14:57

Citerar: ”Ska det va Aftonbladet eller Expressen?”

Varför inte lite politik också mellan varven?


Vi har i perioder haft en väldigt lång tid av en socialdemokratisk regering. Undantag för en samlingsregering som kröp för nassarna och en borglig som sprack men hann köra ekonomin helt i botten.

 Man är bra okunnig i politisk historia om man inte vet hur det var innan vi fick allmän rösträtt som borgarna var emot och om man inte vet hur det var när borgarna styrde. Allt för många vill vrida tiden tillbaka och få det som det var då!
Dom som vill det har nu fått sin högerregering igen! En regering som vill att allt som är allas gemensamma ska kunna tas hand och ägas av kapitalister. Allt av folkets gemensamma säljs ut för en spottstyver. Det som ger bra inkomster för hela folket och inte  bara till kapitalisterna!

Det är snart bara luften/syret som inte ägs och ska tjänas på av dem som på något vis kan köpa det. Men tiden är  väl inte allt för avlägsen till det!
Men det sorgligaste av allt är hur en socialdemokratisk regering kunnat förvanskat sin politik som har skett.   Ett  parti jag en gång var aktiv i!  Ett parti med dess ursprung från ungsocialisterna ( där min farfar var en agitator vilken blev jagad med mordvapen av drängarna som storbönderna beordrade dem när han försökta organisera dem.) som huvudmålet var solidaritet och rättvisa. Där ingen skulle kunna utnyttja och förtycka el skulle kunna tjäna orättvist  på den andre. Det skulle skapas social trygghet för alla och varje individ skulle ha samma värde. OBS FÖR ALLA!
Nu har Sossarna glömt bort alla de gamla kämparna för att nämna exempelvis min farfar mjölnaren Alfred Andersson från Trelleborg, Hinze Berggren, Axel Danielsson som startade tidningen ”Arbetet”, men inte minst och främst MÄSTER PALM m.fl.!  Om de nere från sina gravar skulle kunna med ett periskop se vad hänt med detta parti skulle de vrida sig som skottspolar av förtvivlan!!!  I dag tycks sossepamparna sitta på sina ”arslen” i styrelser och riksdag för sin egen skull och lyfta sina feta arvoden, avgångsvederlag och pensioner!
Det är ju värre än borgarna i deras politik, för de har ju förrått sig själva och inte fört den politik som de har i sina stadgar.

Borgarna, om man vet lite om dom och kan något om svensk arbetar historia, vet man vilka de är. Kan någon säga varför de skulle var annorlunda i dag än de var på  storböndernas tid, där drängarna kunde pryglas och på träpatronernas tid då du omedelbart kunde få sparken om du sa något som inte passade honom? Då familjer med många barn helt sonika slängdes ut på gatan! När de beordrade ut millitär mot strejkande Ådalsbor!  En gång till vad har gjort dem i sinnet  annorlunda i dag? Detta även om de nu gör sken av att vara så måna om den enkle lilla människan och låssas vara ett nytt arbetarparti! De har varit mot barnbidrag, sjukassa, allmän pension och allt som kunnat skapa trygghet för den vanlige lilla arbetaren!
Men när man ser hur reklam kan manipulera människor hur kan då inte människor manipuleras av de som har makten och kapitalet! Makt och kapital är förenat i ett och samma!
Säg inte att detta är kommunistiskt för den vet jag mycket väl hur den missbrukats, men som jag inte ska ta upp nu och häri!  Observera det är en F.D AKTIV  SOSSE som smidet detta!
Tänk och åter tänk! Får du huvudvärk så ta en Albyl så går det!  Tänk vad du vill, men tänk logiskt och med kunskap!
P.s Varför är det så väldigt tyst om lagen om att få bugga, telefonavlyssna och öppna brev? Det har bara nämnts i en enda nyhetssändning och jag har försökt ta upp det i ”ring P1”!
                                                  
                                                  
                                         D.s.

 
ANNONS
 
Trolltygsängeln

Trolltygsängeln

2 juni 2007 21:25

Vem citerar du???

http://mrlns.blogspot.com

 
Smeden

Smeden

2 juni 2007 22:26

Han som inte viste om han skulle gå till vänster eller höger om disken! Eller han som
han som inte kunde välja när det fanns mer än ett allternativ!

http://Botkyrkabyggen 50 år - stor fest

 
heidi

heidi

2 juni 2007 23:46

Måste innom å si hei. Tar en liten bloggrunda nu ikveld nær jag har tid : = )

http://julie-k.blogspot.com

 
stina

stina

3 juni 2007 00:19

Sov Gott, vännen! Kram Stina

http://hemmapalandet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se