Bengt-Alfreds Tankesmedja

Alla inlägg under maj 2007

Av Bengt - 15 maj 2007 11:25

Har nämnt ordet sjuk hjärna! Därför ställs längre ner en fråga i sak:
Om man fullständigt ovetande skriver till en sjuksköterskas sjukhuschef  att denne sj.sköt ska har stulit sprit och narkotika m.m därtill påstår att sj.sköt.kommer att ta livet av sina patienter (obs nedan mordförsök). Som bevis för sina påståenden sänds in helt normala motioner skrivna till en vägsamfällighet. Han var ordf. i vägs.f.heten och hade tillgång till dem. Detta för han blivit trampad på tårna av en som kunde mer än honom.
 Att samma person när han som taxeringsordf. efter ha förlorat i länsrätten (skrevs i tidn. om) ang. ett gjort avdrag skriver till taxeringsmyndigheten och påstår att en annan sj.sköt (en sambo) försökt slå ihjäl honom med en spade när han suttit och lagat sin traktor (Ingen polisanm. obs nedan mordförsök). M.m liknande historier och med en undran hur  han (sj.sköt),kan få lov att arbeta som distriktsköt..
Har en sådan person månne en frisk hjärna? Det finns en psykterm för det!
Denne person som hatade fackföreningar, strax efter sin skrivelse med tro på sj.köt fått sparken, på morgonen efter att ha hämtat tidningen. DÅ! Det första han får se är en stor bild  på första sidan av en leende sj.sköt ang. en facklig sak. Då i sin ilska stannar sj.sköt när han är på väg till sjukhuset och försöker slå in huvudet på denne. Polisanmälan gjordes av sj.sköt minuterna efter händelsen.
 Nu kommer jag in på vad jag sagt ang. åklagare!
Sj. Sköt. anmälan struntades det fullkomligt i trots ett vittne som styrkte anmälan! Däremot då denne som jag anser ha en sjuk hjärna gör en anmälan fyra dagar efter denna händelse om att  han blivit grymt utsatt för mordförsök av en sjuk.sköt som stoppade cigaretter i både öron och ögon på sig själv, samma dag som han hade blivit anmäld för överfallet. Då görs ett polisbesök  på plats en vecka efter och denne man får fotograferas och får berätta de MEST otroliga historier om en fullständig lögnhistoria med samtidigt avgivna vittnesmål av frun hans. Om man inte är helt dum i huvudet ( kan en åklagare va det?) var dessa berättelser så uppenbara lögner och tydliga bevis fanns också på att allt var bara lögn! Något som det helt struntades i.
På dylika premisser låter åklagaren anhålla sj. sköt. och begär häktning för mordförsök på den person som flera dagar efter han blivit utsatt för detta fruktansvärda mordförsök gör anmälan.
Men tji fick han!!! Men då sj.sköt även trampat dels åklagaren och hela åklagarmyndigheten på tårna har de på alla sätt försökt krossa sj.sköt.utan att ha lyckats!
Nu till domare!
I en rättssak har det vittnats under Ed om att det anlagts en stor vändplan och som sj.sköt skulle ha planterat vinbärsbuskar på. Det har framlagts bilder på en äng året före buskarna planterats. Förstorade flygfotografier från året efter det vittnats om att vändplanen anlagts och som visar att det inte anlagts någon vändplan.
Tror ni då domaren vidtar vad som åligger denne i dylika fall? Så tusan heller!
Vad tror ni händer när sj.sköt gör anmälan härom? Jo  åklagare åtalar för falsk  tillvitelse. Men det  där sket han sig på också!
Hoppas ni funnit berättelsen spännande och intressant! Sjuksköterskan är ju väl som förståtts jag själv.
Ang. det mkt ovanliga höga skadestånd m.m jag kunnat få ut klarade jag själv utan advokat med motpart som hade stans bästa advokat, och det kan ni tro
har stuckit i ögonen på dem jag här talat om!
Jag tänker för spänningens skull även låta åklagarmyndigheten få kännedom om denna blogg och, detta smide för att se om de ska försöka ”djävlas” med mig igen.

ANNONS
Av Bengt - 13 maj 2007 17:16


Om det gjordes en vitbok om alla rättskandaler som tagits upp och inte tagits upp i TV och radio. Detta sen Jan Guillou på 60-talet började granska och bevisa dylika skandaler. Därefter har det ena efter det andra titt som tätt förekommit i såväl ”uppdrag granskning” som ”kalla fakta” m.fl program.

Hur skulle då egentligen vårt rättsamhälle se ut i verkligheten om man då dessutom tänker på att det dock är toppen på ett isberg. Det är ju dock så att det är ju bara tur om det blir belyst i sådana program. Det är så många andra som utan framgång kämpar för att få rättvisa och få sin sak belyst. Tänker på några av dem som kommit fram och kunnat berätta i ”ring P1” och tidningsinsändare som ingen bryr sig om. Då dessa och allt det som är dolt också kom med i denna vitbok! Men efter varje skandal som avslöjas så går det en tid och det glöms bort och allt fortsätter precis som innan till nästa skandal som då också glöms bort och man tänker
att allt står rätt till med rättsamhället .
Tyvärr finns det dåligt intresse av hur rättsamhället verkligen fungerar trotts att alla kan bli drabbade av det. Men intresset vaknar nog först när man på något sätt fått egen erfarenhet av det . Det finns med all säkerhet många oskyldiga inspärrade och allt för många skyldiga som felaktigt fått gå fria!
Nu ska jag berätta ur egen erfarenhet och vad jag har säker vetskap om:
Det började med att en person med sjuk hjärna som folk inte vågade sätta sig upp mot och hade fått en del uppdrag som han kunde styra och ställa i en liten samfällighet.
När han då blev trampad på tårna av en som kunde mer än han slog det fullständigt runt i hans huvud.
Sen kunde hans sjuka hjärna förmå fega krakar att begå hemska meneder .
Men det värsta är att han fått stor hjälp av kuromperade åklagare som inte följt vad lagen säger.
Jag har fått se hur nämndemän och domare vara helt ointresserade hur saker och ting kan förhålla sig.
Hur de sitter och sover i stället för att upptäcka hur lögner haglar fram vilka var helt uppenbart även för ett litet barn att det ljögs så det osade katt. Jag har fått uppleva hur domare struntat i helt klara bevis och struntat att vidtaga de åtgärder som åligger en domare!

Själv är jag ändå väldigt nöjd, Jag har inte kunnats kuvats. Jag har gått ut med seger i det att ha fått ett mkt högt skadestånd plus fått en väg till mitt hus med kostnader på över 100-tusen kronor som andra fått betala för sitt omoraliska handlande!


Andra bloggar om: rättsväsenet, kriminalvård, åklagarväsenet, rättsamhället, vitbok, jan guillou, rättsskandaler
ANNONS
Av Bengt - 12 maj 2007 15:26

Kan inte smida något föränn jag kommer hem i kväll. blir det mkt sent, så blir det inget smidit förrän i morgon eftermiddag el. kväll! Ni som inte  varit och hälsat på tidigare har ju ändå mycket att se sen tidigare och kommentera!

Ha det riktigt bra alla mina blöggvänner och ni andra som tittar in för nu måste jag skyndsamt avsluta. Hej så länge!

Av Bengt - 10 maj 2007 12:24

En kommentar som kompletterar min "Uppfostran" rörande trevliga ungdomar etc.

Men det går inte att smida hur stora järn som helst. Till trevliga ungdomar behöver jag

ett eget stort järn.

Men det är ju också så här:

Det har gått en trevlig kille genom ströget. Men det kan jag inte se eller veta för han har

inte lämnat några spår efter sig. Han slängde nämligen sitt skräp i papperskorgen.

Men jag ser tydligt att det gått en annan person samma väg för det är kraftiga spår efter den.

Det ligger tomma ölburkar och ostbågspapper m.m både här och där!

Att det varit människor i parken kan jag tydligt se. Men pappan som tog med sig hem

engångsgrillen kan jag ju inte veta något om, det syns inget efter honom!

Det står några ungdomar och pratar om ditt och datt men på avstånd kan jag inte höra något. Lite längre bort vid lekplatsen hör jag tydligt ett svärande med kvädesord från ett annat gäng med vrålande mopeder.

Sen tänker jag att de föräldrar det egentligen handlade om i mitt "uppfostran" kommer

säkert inte att höra av sig i min smedja utan kommer att lysa med sin frånvaro!

Nu lämnar jag ämnet "uppfostran" och låter andra ta över det med kommentarer här!

Av Bengt - 8 maj 2007 19:19

Under min skoltid kunde läraren vara en maktgalen sadist och låta rottingen vina i baken tills han fick kramp i armen. Skulle man då råka vara oskyldig så hette det "Har du inte gjort något sattyg denna gång så kommer du att göra det!"  Man kunde få en hurring så man snurra runt ett helt varv för att man råkade tänka självständigt och sa något som inte passade om någon svensk kung el vad som stod i Bibeln.

På den tiden kunde faderns livrem dansa polka på en späd barnarygg. En tid i det hänseende vi aldrig må få tillbaka!

Men vad mycket skulle vara bättre om vi fick tillbaka  något annat från den tiden.

Nämligen att barnen i många fler fall fick lära sig vanligt hyfs och vett. Fick lära sig att det man förstör som ex. bränna skolor, spraya på väggar o.d att på ett eller annat sätt får man själv får vara med att betala för det!

Fick lära sig vanlig hövlighet. Alltså inte buga och lyfta på kepsen för godsherren och förvaltaren. Utan allmän artighet mot andra människor. Att lära sig respektera,som ex. lämna sin sittplats åt en äldre trött människa eller havande kvinna.

Vad är det man kan se i dag. Jo föräldrar med sina barn vid sidan, slänger slänger fimpar där de står och går. Slänger papper två meter från en papperkorg eller Låter sin hund bajsa i sandlådan  utan att att ta upp det. Vuxna som sneddar över en vacker blomrabbat och ropar åt lillen att skynda sig.

Vuxna som kör hem varorna i kundvagnen medan en unge

går vid sidan. Sen slänger vagnen exempel på   gräsmattan.

Vad lär sig barnen av det då? Jo, så ska man göra  och så ska det va!

Det är från hemmet vi får de ungar som bråkar och stör i skolan och inte bryr sig om vad läraren säger. Ger här något av egen erfarenhet i livet:

En pojke jag hade hand om hade varit och stulit en godis i affären. Vem har inte gjort det?  Skulle jag för vad jag själv gjort en gång  struntat i det han gjort?  Skulle jag glömma mina egna synder och låta riset bränna i hans bak? Nej, det jag gjorde var att låta honom gå tillbaks till affären med godiset och be om förlåtelse, sen var det bra med den saken.

När min bror var liten och han hade gjort vad så gott som alla ungar gjorde, utspann sig följande när han kom hem:

Mor: Jasså du stjäl?

Min bror förvånat: Nej stulit har jag aldrig gjort!

Mor: Men du har ju varit och tagit äpplen hos tant Jansson.

Min bror stolt: Jasså det, vi har inte stulit vi har ju bara varit och pallat!

Sen förklarade mor mjukt med förstående och förlåtande vad stjäla var för något och innebar!

Sens moral; En överseende mor som inte struntade i sitt barn. Kanske var det bland annat  därför han blev en ärlig och laglydig polis.

Om någon här i något känner sig träffad, så är det inte skam att erkänna, tänka och försöka att göra något åt sina egna invanda handlanden!

För vi är väl måna om våra barn och det ska gå bra för dem?

Av Bengt - 7 maj 2007 12:30

Jag hade tänkt att nu smida något, men så kommer det upp andra tankar.

Då tar jag det jag nu sist kom att tänka på. Det jag då kom att tänka på var  dessa tankar:

Tänker  om jag  för alla mina dumma tankar jag haft och dumma yttrande jag gjort, jag då skulle ha förbrukat min rätt att få yttra mig. Skulle så vara fallet så tänker jag det skulle bli ganska människotyst här i världen om det skulle gälla alla! Det skulle väl bli mest fågelkvitter och djurläten tänker jag mig.

En del skulle tänka att världen blev tråkig och ensam, en del skulle tänka det blev väldigt skönt.

Nu slutar jag att tänka för denna gång. ( Föresten det är väl ofta man inte tänker alls fastän man borde gjort det!)

Det blev väl rätt mkt tänkande denna gång ? Om jag igen kommer på vad jag tänkte först

så ska jag smida lite på det i min tankesmedja! !

Av Bengt - 6 maj 2007 16:31

-----Det är ju så smedjan är avsedd för!

Just suttit och druckit kaffe i solen på ett bryggcafé ute i Mälaren. Precis satt mig vid Datorn och funderar på vad jag ska smida idag. Medan solstrålarna nu träffar mig i nacken tänker jag försöka gå ifrån min vanliga stil som är lite gnällig, pekpinneaktig och provocerande, (missförstå inte, jag är en glad och positiv spelevink ändå!).

Varför då inte smida lite reklam för mina bloggvänner?

Några av dem finns i mina länkar och andra bland kommentarerna. Gå in på deras Bloggar som jag gör och upplev alla deras vackra bilder, föremål och fina ord.

Spec. vill jag framhålla Trolltyg och Änglaströssel då det är min älskade dotter! Se och läs hur hon kan få en katastrof förvandlas till en vacker skrift som gör ens öga vått.

Då fler och fler tycks besöka min smedja hoppas jag att det också smyger sig in män som då också behöver njuta av mina bloggvänners verk.

Nu slutar jag för att gå och se på kommentarer och titta in på andras bloggar.

Återkommer snart med mitt vanliga smidande!


Av Bengt - 5 maj 2007 13:49

 

Min bloggarvän Marie! Tyvärr kan jag inte låta bli att göra ett inlägg som du kanske inte tycker om. Men tack för din kommentar för då behövde jag inte fundera på vad jag skulle smida idag.

Men både du som jag har ju rätt ha sin egen tro och uppfattning och uttrycka dem. Ingen kan väl med full säkerhet säga vem som har rätt, var och en får grunna på vad som kan vara det mest logiska och riktiga! Men man får också ta hänsyn i sitt tänkande och tro till fakta och vetenskapligt bevisat!

Om jag nu ska ge dig rätt att bibeln skulle vara en historieskrivning som då gäller GT. Då blir mina tankar att det är inte allas Gud som tron vilar på. Det är ju då Judarnas general och härförare!

Skulle vår historia varit skriven på samma sätt skulle den varit helt annorlunda. Då skulle den väl slutat någon gång vid Asatrons slut och helt plötsligt upphöra. Vilken tro om människans tillkomst skulle då inte varit skriven med runskrift. Hur många myter och sagor skulle inte vara inblandade i den historieskrivningen som sanning. Där skulle funnits mkt ur Edda tror jag.

Kanske den skulle varit tagen ur runskriften och sen någon el några långt efter skrivit den och då blivit en  sorts svensk Bibel el. Koran, där det kanske var Tor el. Freja som var vår huvudgud.....

Jag tror också på spöken. Men de spöken jag tror på är hjärnspökena och dom varnar jag för.

De kan vara oerhört farliga!

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se