Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 24 mars 2007

Vem har stulit Sverige?

Av Bengt - 24 mars 2007 18:00

Frågan ställer jag efter mina tankar när jag var på en studiresa i Wien.
Det var på 60-talet och bara 15 år efter hela Europa var ödelagt och måste byggas upp på nytt från grunden.Då inte minst Österrike.
Sverige hade undgått allt detta utan tvärt om tjänat mkt på sin malm skog och industri under kriget.
Jag gjorde undersökningar hur det var för en vanlig familj i Österike. De hade billig hyra och billig mat i gemförelse med lönen.
Bilar, kylskåp och dylikt var mkt dyrt men dock inte omöjligt för en vanlig löntagare att skaffa sig. Men det som är mest slående är att de hade råd att ha fri läkarvård, fria mediciner, fria glasögon (med standarbågar).
Denna underbara trygghet hade råd till fast de hade ingen uppbyggd industri och turismen hade inte kommit igång så mkt då. Stort sätt hade bara sitt vin.
Vi hade vår export av malm, skog etc. etc. I gemförelsen får också beaktas att invånar antalet var nästan helt lika.
De var mina tankar då. Hur är vår trygghet idag 45 år efter när det flödar av rikedom och allt går så bra för Sverige ? Vi har varken fri sjukvård,tandvård el. glasögon. Våra hyror är väldigt höga i förhållande till lönen.
I dag ser jag på Danmark i förhållande till Sverige.
Genom vår efterkrigsindustri stod Sv.kronan högt mot Dm-kronan på 60_talet.Vad hade och har Danmark gemtemot Sveriges Industri, skog järnmalm,älvar m.m.m.m? Jo stort sett bara sin öl och sitt fläsk. I dag har danskarna mkt högre levnadsstandard än svenskarna. Deras krona högre värde än vår. Ta bara ex. att en sjuksköterska tjänar flera tusen kronor mer än i sverige och då är deras kronor mer värda.
Jag ska avluta denna min fråga med att berätta en egen upplevelse. När jag var mkt ung så hände mig en olycka i Danmark. Jag fick gratis transport till sjukhus. Blev sydd och omhändertagen utan kostnad. Jag fick ett papper på att när jag kom hem till Sverige skulle stygnen tas utan kostnad.
Jo, pyttsan! Jag fick allt ändå betsala här i sverige för det.
Är det någon mer som undrar vem som stulit Sverige för enligt ovan måste det väl blivit bestulit?

 
ANNONS
 
Trolltyg och Änglaströssel

Trolltyg och Änglaströssel

25 mars 2007 14:17

Jo då, men vem har Sverige nu då???

http://mrln.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se